Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξήχθη χθες βράδυ (Τρίτη 14 Ιουνίου) το γκαλά «amfAR Inspiration (έμπνευση)» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το «Josh Wood Productions» είναι μια γιορτή για το ανδρικό στιλ, με σκοπό την ενίσχυση καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του AIDS και λαμβάνει χώρα σε τρεις μεγάλες πόλεις. Το αντίστοιχο γκαλά του 2010 έγινε σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Λος Άντζελες.

Το στιλιστικό θέμα του φετινού «amfAR Inspiration» -καθώς κάθε χρονιά είναι διαφορετικό- ήταν «Black Tie, Hot Metal» και οι προσκεκλημένοι έπρεπε να εμπνευστούν από αυτό για το ντύσιμό τους.

Στη φιλανθρωπική εκδήλωση της Τρίτης διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι παρουσίασαν δημιουργίες τους εμπνευσμένες επίσης, από το θέμα «Black Tie, Hot Metal», ενώ αμέσως μετά κάποια κομμάτια της συλλογής αυτής δημοπρατήθηκαν -τα υπόλοιπα θα δημοπρατηθούν στα αντίστοιχα γκαλά που θα γίνουν στις άλλες πόλεις- υπέρ του σκοπού του «amfAR Inspiration».

Μεταξύ των σχεδιαστών και των οίκων που έλαβαν μέρος στην φιλανθρωπική πασαρέλα ήταν οι Alexander McQueen, Alexander Wang, Bottega Veneta, Calvin Klein Collection, Diesel, DSquared2, Giorgio Armani, Hugo Boss, Jean-Paul Gaultier, Jimmy Choo, Kenneth Cole, Lanvin, Marc Jacobs, Michael Kors, 3.1 Phillip Lim, Ralph Lauren, Rick Owens, Roberto Cavalli, Thierry Mugler, Versace, Viktor & Rolf, Vivienne Westwood κ.α.

Ωστόσο, μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο και ο σχεδιαστής Μάικλ Κορς. Ο πρώτος τιμήθηκε με το «Piaget Award of Inspiration» τόσο για το ανθρωπιστικό του έργο όσο και για την συνεισφορά του στο αντρικό στιλ, ενώ ο δεύτερος έλαβε το «amfAR Award of Courage» για το θάρρος του και τον πολύ σημαντικό αγώνα που έχει κάνει κατά του AIDS.

Το γκαλά έντυσαν μουσικά οι μελωδίες της Λάιζα Μινέλι και της νεότερης Τζένιφερ Χάντσον, η οποία έλαμπε μέσα στο λευκό εφαρμοστό της μίνι που αναδείκνυε την αδυνατισμένη σιλουέτα της.

Να σημειώσουμε ότι ο amfAR (The Foundation for AIDS Research) είναι ένας από τους κορυφαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν τις έρευνες για το AIDS και για την πρόληψη του ιού HIV. Από το 1985 ο amfAR έχει επενδύσει περίπου 325 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα και έχει εγκρίνει επιχορηγήσεις σε περισσότερες από 2.000 ερευνητικές ομάδες.