Γύρω στα 1.000 άτομα προσείλκυσε η ζωντανή αναμετάδοση του αριστουργήματος του Πουτσίνι από τη Βαλένθια, που λόγω καιρικών συνθηκών φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Η ισχυρή βροχόπτωση της προηγούμενης ημέρας δεν κατέστησε, τελικά, δυνατή τη «ζωντανή» – μέσω γιγαντοοθόνης – αναμετάδοση της δημοφιλούς όπερας «Τόσκα» από την ισπανική Βαλένθια στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής, τη Δευτέρα το βράδυ.

Ωστόσο, οι περίπου 1.000 θεατές που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το αριστούργημα του Πουτσίνι – άτομα κάθε ηλικίας, ντυμένα σπορ και εξοπλισμένα με όλα τα χρειώδη για μια υπαίθρια εκδήλωση – δεν έμειναν παραπονεμένοι.

Η παράσταση, μια νέα παραγωγή του Μεγάρου Τεχνών της Βαλένθια, αναμεταδόθηκε στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Δικαίως. Επρόκειτο για μια υψηλού επιπέδου παραγωγή η οποία κέρδισε το στοίχημα βασιζόμενη, κυρίως, στο μουσικό μέρος. Μια εξαιρετική διανομή με προεξάρχοντα τον σούπερ σταρ ουαλό βαρύτονο Μπριν Τέρφελ που ερμήνευσε τον ρόλο του βαρόνου Σκάρπια, αλλά και τη νεαρή, διεθνώς ανερχόμενη ουκρανικής καταγωγής υψίφωνο Οξάνα Ντίκα που ενσάρκωσε την ηρωίδα του τίτλου αποκαλύπτοντας εξαιρετική ισορροπία φωνής και σκηνικής παρουσίας.

Aνάλογης ποιότητας ως Μάριο Καβαραντόσι και ο ισπανός τενόρος Χόρχε ντε Λεόν αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη διανομή.

Στο πόντιουμ, ο βετεράνος ινδός αρχιμουσικός Ζούμπιν Μέτα ενώ τη σκηνοθεσία – κλασική με κάποιες μοντέρνες «πινελιές» που συνέβαλαν αποφασιστικά στο να «ρέει» ευχάριστα η παράσταση – υπέγραψε ο Ζαν Λουί Γκρεντά.

Η ζωντανή αναμετάδοση από τη Βαλένθια – παράλληλα με περισσότερες από 70 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη – πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας του Viva Europa με το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι με την εν λόγω εκδήλωση εγκαινιάστηκε η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η οποία περιλαμβάνει διάφορες συνέργειες για το μέλλον που θα ανακοινωθούν προσεχώς.