Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας στην πόλη Τζιζ Αλ Σοκχούρ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Οι κάτοικοι της πόλης που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα εξέφραζαν για αρκετές ημέρες τους φόβους τους και ζητούσαν τη μεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας, καθώς εκτιμούσαν ότι το καθεστώς του Aσαντ θα προέβαινε σε αντίποινα για τον θάνατο των 120 μελών των δυνάμεων ασφαλείας, τον οποίο η κυβέρνηση αποδίδει σε αντικαθεστωτικούς.

Οι λεπτομέρειες για το περιστατικό παραμένουν ασαφείς, φαίνεται όμως ότι οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ήρθαν αντιμέτωποι με ανταρσία στρατιωτών ή με ένοπλη εξέγερση, κάτι που αν ισχύει φέρνει τη Συρία πιο κοντά στον εμφύλιο.

Η κυβέρνηση της Συρίας σε ανακοίνωσή της είχε δηλώσει ότι θα ενεργήσει δυναμικά για να επανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής και να αποκαταστήσει την ασφάλεια.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, τεράστιο είναι το κύμα φυγής Σύρων προσφύγων με προορισμό την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε ότι περισσότεροι από 2.400 Σύροι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους με προορισμό την Τουρκία.