Για τα γεγονότα στη Λιβύη και για το μέλλον της χώρας χωρίς τον Μουαμάρ Καντάφι στην εξουσία θα συζητήσουν εντός της ημέρας τα δυτικά και αραβικά κράτη, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ομάδα Επαφής αναμένεται, μάλιστα, να ενισχύσει χρηματικά τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη.
Η Ομάδα Επαφής συγκροτήθηκε στα τέλη Μαρτίου στο Λονδίνο και συμμετέχουν χώρες της Δύσης όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, αραβικές χώρες, όπως το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μαρόκο, και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και το ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση αυτή γίνεται την ώρα που δυνάμεις του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές σε κυβερνητικούς στόχους στην Τρίπολη.

Συνολικά 14 αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν στην πόλη Μιζουράτα, καθώς προσπαθούν να απωθήσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα. Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις απάντησαν με βαριά πυρά.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξετάζει το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Καντάφι να έχει διατάξει βιασμούς στη χώρα του.
Ο εισαγγελέας, Λουίς Μορένο-Οκάμπο δήλωσε ότι συλλέγει πληροφορίες για βιασμούς και δήλωσε πεπεισμένος ότι ο λίβυος ηγέτης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους βιασμούς γυναικών σαν όπλο τρομοκράτησης, στην προσπάθειά του να χειραγωγήσει τον λαό.