Θύμα κλοπής έπεσε ο Τζον Μάλκοβιτς στο ξενοδοχείο της Πράγας όπου διέμεινε. Όταν επέστρεψε εκεί διαπίστωσε ότι είχε γίνει διάρρηξη, κάτι που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση του υπευθύνους του ξενοδοχείου. Ο Μάλκοβιτς βρισκόταν στην Πράγα λόγω της συμμετοχής του στο ανοιξιάτικο μουσικό φεστιβάλ της πόλης.

«Επιβεβαιώνουμε ότι διενεργείται έρευνα για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων του Τζον Μάλκοβιτς», ανέφερε εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Mandarin Oriental που διέμενε ο αμερικάνος ηθοποιός.

Ο 57χρονος Τζον Μάλκοβιτς βρισκόταν στην Πράγα προκειμένου να ερμηνεύσει έναν αυστριακό μανιακό δολοφόνο στο μελόδραμα «Infernal Comedy» («Σατανική Κωμωδία») στο φεστιβάλ, ενώ μετά την Τσεχία επρόκειτο να επισκεφθεί την Πολωνία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.indes.cz ο διευθυντής του φεστιβάλ ανέφερε ότι ο κλέφτης απέσπασε δύο κινητά τηλέφωνα από το δωμάτιο του καλλιτέχνη.

Ο Τζον Μάλκοβιτς, εκτός από ηθοποιός, είναι παραγωγός και σκηνοθέτης. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες, ενώ έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για ΄Όσκαρ και συγκεκριμένα για τους ρόλους του στις ταινίες «Μια θέση στην καρδιά» και «Η Δεύτερη Ευκαιρία».