Τον περασμένο Μάρτιο οι παρεμβάσεις του ζωντανού θρύλου του Αγιαξ κ. Γιόχαν Κρόιφ οδήγησαν πέντε μέλη της διοίκησης των πρωταθλητών Ολλανδίας σε παραίτηση. Στη θέση τους εκλέχθηκαν ο κ. Κρόιφ και τέσσερις συνεργάτες του (μεταξύ των οποίων και ο πρώην άσος του Αίαντα κ. Εντγκαρ Ντάβιντς), οι οποίοι θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν το πλάνο αναγέννησης του Αγιαξ.
Ο κ. Κρόιφ δεν παρέστη στην εκλογική διαδικασία του ολλανδικού συλλόγου τη Δευτέρα (6/6). Το βέβαιο είναι ότι η εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της θρυλικής ολλανδικής ομάδας.
Να σημειωθεί ότι ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» πρωταθλητής Ευρώπης με τον Αγιαξ (ως ποδοσφαιριστής) και με την Μπαρτσελόνα (ως προπονητής) βρίσκεται στη λίστα των προσωπικοτήτων από τις οποίες ο πρόεδρος της FIFA κ. Ζεπ Μπλάτερ έχει ζητήσει να συμμετάσχουν σε μια «επιτροπή σοφών» που θα επιβλέψει τις διαδικασίες (αυτο)κάθαρσης της διεθνούς ομοσπονδίας.
Εκτός από τον κ. Κρόιφ, αντίστοιχη θέση έχει προταθεί στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ και τον τενόρο κ. Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ 1990 με τους Λουτσιάνο Παβαρότι και Χοσέ Καρέρας.