Τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας θα πρέπει να υφίστανται όσο το δυνατόν λιγότερο τις συνέπειες της κρίσης. Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα των μελών του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, «Ελπίδα», για τη διοργάνωση ενός δείπνου το βράδυ της Δευτέρας 6/6 στο «Blu Azure» υπέρ των σκοπών του Συλλόγου.

Αποτέλεσμα, τα βόρεια να μετακομίσουν στα … νότια, δεδομένου ότι πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες, κάτοικοι ευγενών προαστίων, βρέθηκαν μετά συζύγων στην παραλία Αλίμου, όπου βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος προκειμένου να ενισχύσουν με τον οβολό τους το Σύλλογο.

Με 100 ευρώ το εισιτήριο και μια λαχειοφόρο αγορά που παρουσίασε ιδιαίτερη κινητικότητα, η εκδήλωση πέτυχε το σκοπό της: συγκέντρωσε ένα σεβαστό ποσό που θα διατεθεί για τα λειτουργικά έξοδα της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων της «Ελπίδας».

Και μπορεί τέτοιες βραδιές να είχαν μέχρι σήμερα πολύ έντονη τη σφραγίδα της πολυτέλειας, η συγκέντρωση της Δευτέρας ωστόσο, κινήθηκε -και σε ενδυματολογικό και σε διακοσμητικό επίπεδο- σε σχετικά χαμηλούς τόνους συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Τα τραπέζια του δείπνου είχαν σχετικά λιτό στολισμό, ενώ οι εμφανίσεις των κυριών ήταν λιγότερο «φορτωμένες» απ’ ότι συνήθως.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης