Είναι αναμφισβήτητα το πιο πολυσυζητημένο φόρεμα της δεκαετίας. Ο λόγος για το νυφικό της Δούκισσας του Κέμπριτζ, το οποίο στο εξής θα αποτελεί έκθεμα του παλατιού, προκειμένου οι φαν του βασιλικού ζεύγους να μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά.

Το υψηλής ραπτικής νυφικό που σχεδίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια του βρετανικού οίκου Alexander McQueen, Σάρα Μπάρτον -φυσικά σε συνεργασία με την Κάθριν Μίντλετον- θα εκτεθεί στο Παλάτι του Μπάκινγκχαμ κατά την διάρκεια του ετήσιου καλοκαιρινού opening, σύμφωνα με ανακοινωθέν του γραφείου τύπου της Royal Collection.

«Η Δούκισσα επέλεξε τον βρετανικό οίκο Alexander McQueen για την υπέροχη τεχνική του αλλά κυρίως για τον σεβασμό στην παραδοσιακή ποιότητα κατασκευής των ρούχων του» ανέφερε εκπρόσωπος τύπου τηςRoyal Collection. «Η Δούκισσα συνεργάστηκε στενά με την Σάρα Μπάρτον για την δημιουργία του νυφικού της» πρόσθεσαν.

Από την μεριά της η Σάρα Μπάρτον, αφού χαρακτήρισε την συνεργασία της «εμπειρία ζωής» εξήγησε ότι «η σχεδιαστική ομάδα του οίκου προσπάθησε να παντρέψει τα παραδοσιακά υλικά και την δαντέλα με την σύγχρονη αισθητική και τον μοντέρνο σχεδιασμό στο νυφικό της Κάθριν» ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνονται πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, το πολυσυζητημένο νυφικό έλαβε εξαιρετικές κριτικές και σχόλια από πολλούς διάσημους σχεδιαστές μόδας απ΄όλο τον κόσμο.

«Το φόρεμα είναι κλασικό και ταιριάζει τέλεια στο ντεκόρ του Γουέστμινιστερ» δήλωσε ο Κάρλ Λάγκερφελντ στην Women’s Wear Daily. «Λάτρεψα το διακριτικό πέπλο με την τιάρα, αλλά και τον όγκο του φορέματος που ήταν τόσος όσος έπρεπε. Η Δούκισσα ακτινοβολούσε. Ποτέ δεν ήταν ομορφότερη».

Αλλά και η Ντονατέλα Βερσάτσε εκθείασε τόσο το φόρεμα όσο και τη νύφη: «Το φόρεμά της ήταν υπέροχο και η ίδια ήταν όπως πρέπει να είναι μια βασίλισσα».

Να σημειώσουμε ότι μαζί με το νυφικό, εκθέματα θα αποτελούν και τα παπούτσια -επίσης δημιουργία του οίκου Alexander McQueen-, και τα διαμαντένια σκουλαρίκια του οίκου Robinson Pelham που φόρεσε την ημέρα του γάμου η Κάθριν, αλλά και η γαμήλια τούρτα που δημιούργησε η Fiona Cairns.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 3 Οκτωβρίου του 2011.