Δεκάδες χιλιάδες πολιτών κατέκλυσαν το Σύνταγμα στη 12η – κατά σειρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας – η οποία έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, στέλνοντας ένα ηχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Η προσέλευση των «αγανακτισμένων» κάθε ηλικίας έγινε κυρίως από τη Β.Σοφίας και την Αμαλίας για τους πεζούς, από το μετρό της πλατείας Συντάγματος,καθώς επίσης και με ποδήλατα.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη ασφυκτικά από το πλήθος των συμπολιτών μας που διαδήλωναν μέχρι αργά τη νύχτα της Κυριακής.

Στη συγκέντρωση, εκτός από τα μεγάλα πανό με τα διάφορα συνθήματα και το κλασικό «ισπανικό», εμφανίστηκε και ένα που γράφει «Μπράβο Υεμένη ! » στα αγγλικά.

Σημαίες ξένων χωρών έκαναν πάλι την εμφάνισή τους, όπως της Αργεντινής, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιρλανδίας, Αιγύπτου, της Καταλονίας, της Γαλλίας και της Τυνησίας.

Ηχητικό «χαλί» από σφυρίχτρες, «βουβουζέλες» και τύμπανα συνόδευε τα συνθήματα που κάθε τόσο φώναζε το πλήθος.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ο κόσμος υποδέχθηκε 25, περίπου, μοτοσυκλετιστές που έκαναν την εμφάνισή τους στη Λ. Αμαλίας φωνάζοντας συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας

Οι πολίτες διαδήλωσαν και χθες ειρηνικά: η Αστυνοµία ωστόσο, είχε εφαρµόσει διαφορετικό σχέδιο ασφαλείας σε σχέση µε τις προηγούµενες ηµέρες από τον φόβο να επιδιωχθεί εισβολή στη Βουλή.

Η οδός Ακαδηµίας είχε κλείσει µε σιδηρένιους φραχτες στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ είχε δηµιουργηθεί «νεκρή ζώνη» στη Β. Σοφίας από το ύψος της Ηρώδου Αττικού έως τη Ζαλοκώστα µε κλούβες των ΜΑΤ.

Παράλληλα, κιγκλιδώµατα – ενισχυµένα µάλιστα µε συρµατόσχοινα – είχαν τοποθετηθεί κατά µήκος του Μνηµείου του Αγνωστου Στρατιώτη. Πίσω από αυτά είχαν παραταχθεί σε δύο σειρές διµοιρίες των ΜΑΤ.

Μάλιστα, το µοναδικό παρατράγουδο της µεγάλης συγκέντρωσης σηµειώθηκε περίπου στις οκτώ το βράδυ κι ενώ συνεχιζόταν η κοσµοσυρροή.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας αστυνοµικοί ψέκασαν µε χηµικά µια οµάδα περίπου είκοσι πολιτών, όταν αυτοί τους απώθησαν και έσπασαν τον κλοιό τους.

Οταν ανασυντάχθηκαν τα ΜΑΤ ένας πατέρας έσπρωξε το καροτσάκι µε το µωρό του πάνω στις ασπίδες τους και απαιτούσε να περάσει.

Κάποιοι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εκτονώσουν την κατάσταση καλώντας τον κόσµο να κινηθεί από τις παράπλευρες οδούς.