Το γαλαξιακό μας alter ego

Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο του Νότιου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου στην Χιλή αστρονόμοι κατάφεραν να τραβήξουν την πιο λεπτομερή εικόνα που έχουμε δει μέχρι σήμερα από τον γαλαξία NGC 6744 που οι επιστήμονες τον καταγράφουν ως τον «δίδυμο αδελφό» του γαλαξία μας

Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο του Νότιου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου στην Χιλή αστρονόμοι κατάφεραν να τραβήξουν την πιο λεπτομερή εικόνα που έχουμε δει μέχρι σήμερα από τον γαλαξία NGC 6744, τον οποίο οι επιστήμονες καταγράφουν ως τον «δίδυμο αδελφό» του δικού μας Γαλαξία.

Ο NGC 6744 βρίσκεται σε απόσταση 30 εκατομμυρίων ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό του Ταώ (παγονιού). Αν και διπλάσιος σε μέγεθος από τον Γαλαξία έχει ακριβώς την ίδια μορφολογία, με τις σπείρες του να εκτείνονται από το κέντρο του με τον ίδιο τρόπο όπως και στον δικό μας.

Οι σπείρες του NGC 6744 περιέχουν πολλές περιοχές στις οποίες υπάρχει έντονη κοσμική δραστηριότητα και ειδικότερα γέννηση νέων άστρων. Οι περιοχές έντονης δραστηριότητες εκπέμπουν ένα λαμπρό ερυθρό χρώμα το οποίο προέρχεται από αέρια υδρογόνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk