Οπως φαίνεται κανείς δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής στην Αθήνα. Θύμα απόπειρας διάρρηξης έπεσε πριν από μερικές ημέρες, στο Κολωνάκι, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας. Σ’ ένα περιστατικό που δεν καταγράφηκε στο δελτίο συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. Ομως ο κ. Τασούλας φαίνεται ότι στάθηκε τυχερός γιατί ο διαρρήκτης τραυματίστηκε στο χέρι στην προσπάθειά του να εισβάλει στο σπίτι του υψηλόβαθμου στελέχους της λεωφόρου Κατεχάκη. Κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η απόπειρα διάρρηξης σημειώθηκε το απόγευμα της 18ης Μαΐου 2011, στο διαμέρισμα του κ, Τασούλα, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι. Ενας 30χρονος εισήλθε στην πολυκατοικία και κατευθύνθηκε στο διαμέρισμα του κ. Τασούλα. Εκεί επιχείρησε να σπάσει ένα τζάμι παραθύρου προς την πλευρά του φωταγωγού προκειμένου να εισέλθει στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν ο κ. Τασούλας, παρά μόνο ένας στενός συγγενής του ο οποίος έκπληκτος άκουσε τον άγνωστο να προσπαθεί να σπάσει το τζάμι. Παραμένει άγνωστο γιατί στην κατοικία του Γενικού δεν υπήρχε φρουρά .

Η απόπειρα διάρρηξης είχε άδοξο τέλος αφού ο 30χρονος τραυματίστηκε στο χέρι από τα τζάμια της πόρτας που προσπάθησε να σπάσει. Και έτσι, λόγω της αιμορραγίας, εγκατέλειψε την προσπάθειά του, χωρίς να προλάβει να αρπάξει οτιδήποτε μέσα από το σπίτι. Κατέβηκε τα σκαλιά της πολυκατοικίας και προσπάθησε να χαθεί στους γύρω δρόμους. Χτύπησε συναγερμός και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν . Οπως διαπιστώθηκε στην πορεία της έρευνας ο 30χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών αλλά και για κλοπές.