Υβρεις και μνήμες

Οι διαμαρτυρίες των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος είχαν μέχρι τώρα ειρηνικό χαρακτήρα. Μπορεί να πει κανείς ότι η μέχρι τώρα μαζικότητά τους στηρίχθηκε και σε αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό. Από χθες ωστόσο μετά την έλευση ομάδων από τη συγκέντρωση των Προπυλαίων τα πνεύματα οξύνθηκαν. Τα συνθήματα έγιναν από υβριστικά έως ρατσιστικά για τους πολιτικούς και το Κοινοβούλιο και μια δυναμική ομάδα περίπου 300 ατόμων απέκλεισε τη μόνη είσοδο του Κοινοβουλίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, απαγορεύοντας στους βουλευτές να εισέλθουν ή να εξέλθουν από αυτό.

Υβρεις και μνήμες | tovima.gr

Οι διαμαρτυρίες των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος είχαν μέχρι τώρα ειρηνικό χαρακτήρα.

Μπορεί να πει κανείς ότι η μέχρι τώρα μαζικότητά τους στηρίχθηκε και σε αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό.

Από χθες ωστόσο μετά την έλευση ομάδων από τη συγκέντρωση των Προπυλαίων τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Τα συνθήματα έγιναν από υβριστικά έως ρατσιστικά για τους πολιτικούς και το Κοινοβούλιο και μια δυναμική ομάδα περίπου 300 ατόμων απέκλεισε τη μόνη είσοδο του Κοινοβουλίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, απαγορεύοντας στους βουλευτές να εισέλθουν ή να εξέλθουν από αυτό.

Έτεινε, με άλλα λόγια, η διαμαρτυρία – ευτυχώς αυτής της ομάδας μόνο – να ξεφύγει από τον ειρηνικό χαρακτήρα της και να γίνει απόλυτα συγκρουσιακή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οφείλουν ωστόσο να γνωρίζουν όσοι υβρίζουν το Κοινοβούλιο και είναι έτοιμοι να προπηλακίσουν εκλεγμένους βουλευτές ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν παραπέμπουν στις καλύτερες ιστορικές στιγμές του έθνους και της χώρας.

Γι’ αυτό επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση κι αυτοέλεγχος, πριν να είναι αργά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk