Την εξαγορά του ουγγρικού προϊόντος οικιακής χρήσης Domet ανακοίνωσε ο όμιλος Σαράντη, έναντι 2 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Σαράντη, στo πλαίσιo της περαιτέρω ενδυνάμωσης της παρουσίας του στην Ανατολική Ευρώπη και επίτευξης του στρατηγικού του στόχου να καταστεί μια από τις ηγετικές εταιρείες διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην περιοχή, προέβη την 31/05/11 σε υπογραφή συμβολαίου για την εξαγορά της επωνυμίας προϊόντος Domet, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τo Domet δραστηριοποιείται στην κατηγορία εργαλείων – μέσων καθαρισμού για το νοικοκυριό και η προϊοντική γκάμα του περιλαμβάνει σκούπες, σφουγγαράκια, σφουγγαρίστρες, συρματάκια, κλπ. και έχει ιστορία περίπου είκοσι ετών.

Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στην κατηγορία εργαλείων – μέσων καθαρισμού, από την οποία μέχρι πρότινος απείχε, αποτελεί ευκαιρία για τον όμιλο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεδομένου ότι αφενός η εν λόγω κατηγορία έχει μεγάλη συμμετοχή στην αγορά στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος και αφετέρου οι διεθνείς καταναλωτικές εταιρείες και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας απουσιάζουν από την συγκεκριμένη αγορά.

Τα προϊόντα Domet κατέγραψαν πωλήσεις ύψους περίπου 3,2 εκατ. ευρώ κατά την διάρκεια του 2010. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο όμιλος Σαράντη αποκτά μια εταιρεία με ομοιογενές αντικείμενο εργασιών, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη σημαντικών συνεργιών. Επιπρόσθετα, η εν λόγω εξαγορά ενδυναμώνει την παρουσία του ομίλου στην ουγγρική αγορά αποκτώντας κρίσιμη μάζα πωλήσεων.