• Αναζήτηση
 • Ράτκο Μλάντιτς: «Δεν διέταξα εγώ τη σφαγή»

  «Εγώ είμαι αθώος, δεν φέρω ευθύνη για τη σφαγή στη Σρεµπρένιτσα, ας πληρώσουν αυτοί που σκότωσαν». Αυτό είναι συνοπτικά το μήνυμα του Μλάντιτς, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»

  Ο πρώην στρατηγός των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντιτς ρίχνει στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και σε όλους τους Σέρβους την ευθύνη για τον φόνο 8.000 µουσουλµάνων στη Σρεμπρένιτσα, ενώ βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Βελιγράδι ανάµεσα σε σέρβους εθνικιστές που διαµαρτύρονταν για τη σύλληψη και την επικείµενη έκδοση στη Χάγη του
  Ράτκο Μλάντιτς, του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σερβοβοσνίων, και τις δυνάµεις της τάξης.

  Νωρίτερα, έως και 10.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόµµατος, οι υπόλοιποι χούλιγκαν και νεοναζί, είχαν πραγµατοποιήσει νωρίτερα διαδήλωση έξω από το σερβικό Κοινοβούλιο αξιώνοντας την απελευθέρωση του «ήρωά» τους και την παραίτηση του «προδότη» Μπόρις Τάντιτς, του σέρβου προέδρου.

  «Εγώ είμαι αθώος, δεν φέρω ευθύνη για τη σφαγή στη Σρεµπρένιτσα, ας πληρώσουν αυτοί που σκότωσαν, όλοι οι Σέρβοι φέρουν συλλογική ευθύνη αφού στήριξαν τον Σλόµπονταν Μιλόσεβιτς. Δεν τον ψήφισα εγώ, αυτοί τον ψήφισαν».
  Αυτό είναι συνοπτικά το μήνυμα του Μλάντιτς, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας