«Lady Blue Eyes: My Life With Frank» («Τα Μπλε Μάτια της Κυρίας: Η Ζωή μου με τον Φρανκ») είναι ο δηλωτικός τίτλος του βιβλίου της χήρας του θρυλικού σταρ, Μπάρμπαρα Σινάτρα, που κυκλοφορεί την Τρίτη 31/5, υποσχόμενο να φωτίσει πτυχές της ζωής του Φρανκ Σινάτρα (1915-1998)

Από τα χρόνια της νεότητάς της στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, έως τα χρόνια που δούλεψε ως μοντέλο, η Μπάρμπαρα αναζητούσε πάντα μια ζωή συγκινήσεων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της στις σελίδες αυτού του βιβλίου δεν ήταν παρά ο Φρανκ Σινάτρα εκείνος που της πρόσφερε την πολυπόθητη ευκαιρία δίνοντας το έναυσμα να ξεκινήσει η σχέση μεταξύ τους.

Μια σχέση η οποία δεν οδήγησε γρήγορα σε γάμο. Ο Φρανκ και η Μπάρμπαρα Σινάτρα παντρεύτηκαν πολλά χρόνια αργότερα το 1976 και παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το θάνατό του. Σημειωτέον, ήταν ο τέταρτος γάμος του Φρανκ Σινάτρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε παντρευτεί τις Νάνσι Μπαρμπάτο, ΄Αβα Γκάρντνερ και Μία Φάρρου.

Μερικά σημειώματα αγάπης και μερικά εντυπωσιακά κοσμήματα: αυτές ήταν οι καλές στιγμές της συμβίωσης της Μπάρμπαρα Σινάτρα με τον θρύλο του Χόλιγουντ, του οποίου ο ευέξαπτος χαρακτήρας ήταν γνωστός. Ωστόσο, γνωστές ήταν -σύμφωνα με δημοσιεύματα- και οι σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα.

Όσο για τις κακές στιγμές; Η κα Σινάτρα θυμάται πως όταν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού με φίλους, ο Φρανκ ή «η φωνή», όπως τον αποκαλούσαν οι φανατικές του θαυμάστριες τη δεκαετία του 1940, εκσφενδόνισε στον τοίχο ένα αιχμηρό αντικείμενο, η ίδια το βρήκε χαριτωμένο. Σύντομα όμως έμαθε αυτό που ήξεραν όλοι οι στενοί του άνθρωποι: πως όταν ο Φράνκι ήταν μεθυσμένος έπρεπε να εξαφανίζεται.

΄Ήταν, όντως, τόσο ανιδιοτελής και αφοσιωμένη σύζυγος όπως σκιαγραφεί η ίδια τον εαυτό της στο συγκεκριμένο βιβλίο; Ας αποφανθούν οι αναγνώστες, αναφέρει ο συγγραφέας Ντάγκλας Κ. Ντάνιελ στο άρθρο του στο ΑΡ.