Από μόνη της η πρόσληψη του κ. Ζοζέ Μουρίνιο αποτελούσε εγγύηση για μια περιπετειώδη αγωνιστική περίοδο. Το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής της Βασίλισσας κ. Χόρχε Βαλντάνο δεν συμφωνούσε εξ αρχής με την πρόσληψη του πορτογάλου προπονητή, τον έφερε στα χαρακώματα με τον ιδιόρυθμο κ. Μουρίνιο. Ο «εμφύλιος» έληξε το βράδυ της Τρίτης όταν δημοσιοποιήθηκε η παραίτηση του κ. Βαλντάνο!

Ο αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 και άλλοτε παίκτης και προπονητής της Ρεάλ, είχε ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τους μαδριλένους. «Δεν μετέτρεψα τη Ρεάλ σε πεδίο μάχης» δήλωσε ο 56χρονος παράγοντας συμπληρώνοντας με νόημα ότι «είναι όμως ξεκάθαρο ποιος έχει κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Η διαμάχη των δύο ισχυρών ανδρών της Βασίλισσας είχε επικεντρωθεί αφενός στην τακτική που επέλεξε σε αρκετά παιχνίδια της περιόδου ο κ. Μουρίνιο, και μολονότι ο κ. Βαλντάνο είχε δηλώσει ότι διατηρεί τη σχέση του σε απόλυτα επαγγελματικό επίπεδο με τον Πορτογάλο, ήταν κοινό μυστικό ότι δεν αντάλασσαν ούτε κουβέντα μεταξύ τους.

«Ηθελα να συζητήσω το πρόβλημα με τον πρόεδρο και ζήτησα να συναντηθώ μαζί του εδώ και αρκετό καιρό. Το μόνο που έγινε ωστόσο ήταν να μειωθούν οι αρμοδιότητές μου» συνόψισε τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων ο κ. Βαλντάνο, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρεάλ κ. Φλορεντίνο Πέρεθ υπογράμμισε ότι «ουδέποτε δέχτηκα από τον προπονητή μας ή οποιονδήποτε άλλο όρους όρο να αποχωρήσει κάποιος συνεργάτης. Ζήτησε περισσότερη αυτονομία στον αθλητικό τομέα προκειμένου να εργάζεται με στυλ που να θυμίζει περισσότερο τις αγγλικές ομάδες. Φέραμε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, ώστε να χτίσει μια βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσει να δουλεύει η ομάδα ακόμη κι αν κάποια μέρα αυτός αποχωρήσει».