Ο Τζιμπρίλ Σισέ νωρίς το πρωί της Πέμπτης (26/5) αναχώρησε από την Ελλάδα. Ο προορισμός του γνωστός καθώς «πέταξε» για το μακρινό και… χλιδάτο Λος Αντζελες των ΗΠΑ (μέσω Παρισιού). Αυτό που παραμένει άγνωστο ωστόσο είναι αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο γάλλος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη (2-0) επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με δύο δικά του γκολ, σφράγισε την είσοδο της ομάδας του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά συνάμα άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τους Πράσινους.

«Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει» απάντησε ο Σισέ σε ερώτηση αν θα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό το ερχόμενο καλοκαίρι και συμπλήρωσε: «Γνωρίζετε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες. Θα δω τι είναι καλύτερο για εμένα και θα αποφασίσω. Ακόμη και στην περίπτωση που τελικά θα πρέπει να φύγω, πρέπει να πω ότι αυτά ήταν δύο από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Εκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και για να είμαι ειλικρινής θα είναι ένας καλός τρόπος για να φύγω».

Το γεγονός ότι ακόμη ο Σισέ μέσα του αμφιταλαντεύεται αλλά τείνει προς την οριστική φυγή φάνηκε όταν αμέσως μετά πρόσθεσε πως «δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα φύγω, αλλά αν υπάρχει μια καλή ευκαιρία θα κοιτάξω κάπου αλλού» διότι όπως παραδέχθηκε ψάχνει μια νέα πρόκληση: «Μου έχει λείψει η Εθνική ομάδα και επίσης θέλω να διαπιστώσω αν ακόμα ‘‘το έχω’’ για να παίξω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα».

Προηγουμένως, ο γάλλος άσος αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ δίχως να αποκαλύψει τις προθέσεις του αλλά δίνοντας την αίσθηση _όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά_ ότι δεν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα πήγε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας προκειμένου να μαζέψει τα πράγματά του. Ακόμη μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη εξόδου από τον ΠΑΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σισέ ακόμη δεν έχει στα χέρια του μια τόσο δελεαστική πρόταση που θα τον στείλει δίχως δεύτερη σκέψη σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Αλλωστε, προτεραιότητά του αποτελεί είτε η επιστροφή στην αγαπημένη του Πρέμιερ Λιγκ, είτε ο επαναπατρισμός στο γαλλικό Σαμπιονά, είτε η συμμετοχή στο ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα. Παράλληλα όμως αναζητεί και μια ομάδα, η οποία αφενός θα του εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες οικονομικά (τουλάχιστον τα χρήματα που λαμβάνει στον ΠΑΟ, τουτέστιν 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως), αφετέρου προδιαγραφές πρωταθλητισμού. Κάτι επί του παρόντος δεν έχει στα χέρια του κάτι τέτοιο, παρά μόνο κάποιες ελκυστικές αλλά ανεπίσημες κρούσεις…

Οπως γίνεται αντιληπτό, οι Πράσινοι δεν έχουν και πολλά περιθώρια για να τον κρατήσουν «ζεστό», ιδίως με τις συνθήκες που φαίνεται να διαμορφώνονται στον ΠΑΟ εν όψει της νέας σεζόν με το πλάνο περικοπών που σχεδιάζεται.

Παρ’ όλα αυτά, οι διοικούντες το Τριφύλλι, όπως (υπερ)τονίζουν, θα καταβάλουν την ύστατη προσπάθεια για να τον μεταπείσουν και να τον κρατήσουν, τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο, στην Παιανία.

Ηδη πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας έστειλε στον Σισέ το πρώτο μήνυμα για την πρόθεση των Πρασίνων να τον κρατήσουν, λέγοντάς του: «Θέλουμε να ξέρεις ότι σε θέλουμε μαζί μας. Γνωρίζεις τι σημαίνεις για τον Παναθηναϊκό και για τον κόσμο της ομάδα. Θέλουμε να μείνεις εδώ και να χτίσουμε την ομάδα της νέας χρονιάς γύρω από εσένα. Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, θέλουμε να ξέρεις ότι αν πουληθείς, θα πουληθείς τελευταίος». Ο Σισέ τον ευχαρίστησε θερμά αλλά δεν εκδηλώθηκε…

Τα επόμενα επεισόδια στο σίριαλ της αποχώρησης ή μη του 30χρονου φορ από τον Παναθηναϊκό αναμένονται εντός των προσεχών εβδομάδων, οπότε και θα εκδηλωθούν επισήμως οι προθέσεις σημαντικών συλλόγων από το εξωτερικό, όπως η Νιούκαστλ, η Λάτσιο, η Παρί και η Μαρσέιγ, που, προς το παρόν, φαίνεται να δείχνουν το πιο «ζεστό» ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.