Εχοντας μπροστά της ένα δύσβατο μονοπάτι το οποίο πρέπει να διαβεί τόσο σε οικονομικό επίπεδο (με την προσπάθεια των Supporters να πείσουν τον μέσο οπαδό της ομάδας ότι πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη) όσο και σε αγωνιστικό (καθώς επίκειται αναδιάρθρωση του ρόστερ), η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ επέλεξε να μη βάλει περισσότερους καλοκαιρινούς μπελάδες στο κεφάλι της.

Αποφάσισε λοιπόν την οικονομική υπέρβαση της ερχόμενης σεζόν να την «ξοδέψει» για την παραμονή του ισπανού προπονητή κ. Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα σνεχίσει να βρίσκεται στην τεχνική ηεσία της ομάδας (τουλάχιστον) ως το καλοκαίρι του 2012, όπως προβλέπει το υπάρχον συμβόλαιο που «δένει» τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης είχε αποφασίσει (σε συνεργασία με το ΔΣ της εταιρείας) ότι έπρεπε να γίνει προσπάθεια για την παραμονή του 47χρονο Ισπανού ο οποίος εσχάτως εκδήλωνε τάσεις επιστροφής στην πατρίδα του και φαίνεται ότι εν τέλει κατάφερε να τον μεταπείσει.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί λόγοι που ο πρώην τεχνικός της Σεβίλης αποφάσισε (όπως όλα δείχνουν) να παρατείνει την παραμονή του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ;

1. Η πίστη του ότι εφόσον ο ίδιος διαχειριστεί το μεταγραφικό πλάνο λαμβάνοντας εν λευκώ τις αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές που θα μείνουν, θα αποχωρήσουν και θα αποκτηθούν, τότε θα παρουσιάσει μία ομάδα σαφώς πιο ανταγωνιστική, η οποία θα έχει δουλέψει στην προετοιμασία πάνω στις δικές του αρχές και τακτικές και που θα έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανεξάρτητα από το ύψος του μπάτζετ. Στον κ. Χιμένεθ δεν είναι να πεις «δεν μπορείς να κάνεις αυτό», θα κάνει ό,τι περνά από τις δυνάμεις του για να σου αποδείξει το αντίθετο!

2. Το «δέσιμο» που έχει αποκτήσει με την ομάδα, τους οπαδούς της, τους ανθρώπους που τη διοικούν και αρκετούς ποδοσφαιριστές τους οποίους είδε να βελτιώνονται υπό την καθοδήγησή του αλλά και να αναγνωρίζουν τη συμβολή του σε αυτό. Οι κκ. Αδαμίδης και Βασίλης Δημητριάδης δεν είναι απλώς συνεργάτες αλλά φίλοι του, ενώ με τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ, Μάκο, Λαγό και Καράμπελα έχει καταπληκτική σχέση.

3. Η βεβαιότητα ότι θα είναι ο απόλυτος άρχοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος και η διάθεσή του να αφήσει έργο στην ΑΕΚ, τόσο βοηθώντας την να κατακτήσει ακόμα ένα τρόπαιο όσο και αξιοποιώντας τα σημαντικά ταλέντα που έχει στη δεύτερη ομάδα της. Ο κ. Χιμένεθ λέει στους συνεργάτες του ότι το καλοκαίρι του 2012 όλοι στην Ελλάδα θα ξέρουν καλά (και θα συζητούν με κολακευτικά λόγια για εκείνους) τους Κλοναρίδη, Νικόλτση και Αμπντουραχμάνι.

4. Η φωνή της λογικής που τον καλούσε να παραδεχθεί ότι στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην Ελλάδα έγινε ακόμα πιο σοφός ως προπονητής και απεκόμισε εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν στο επάγγελμά του καθώς έμαθε να δουλεύει με ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν πολλές ατέλειες και τους οποίους έπρεπε να βελτιώσει (και όχι με πριμαντόνες τύπου Κανουτέ, Νάβας και Φαμπιάνο όπως στη Σεβίλλη). Αποφάσισε ότι επιπλέον μία σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα τον βοηθήσει να γίνει ακόμα πιο παραγωγικός καθώς είναι βέβαιο ότι θα έχει πολλά να… μηχανευτεί ώστε να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ.

5. Το «ΟΚ» της οικογένειάς του η οποία παραμένει στη Σεβίλλη και η απόσταση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι και το πιο βολικόο πράγμα στον κόσμο. Τουναντίον στην περίπτωση του κ. Χιμένεθ ήταν κάτι που τον βασάνισε πολύ μέσα στη σεζόν. Ωστόσο πλέον φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο στρωτά για εκείνον και τους συγγενείς του αφού όλοι συμφώνησαν ότι το πρότζεκτ ΑΕΚ δικαιούται για επιπλέον μία σεζόν την αφοσίωση του 47χρονου προπονητή.

5+1. Η (μικρή έστω) ανασφάλειά του καθώς συμβόλαιο σαν και αυτό που τον δεσμεύει με την ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει εύκολα στις μέρες μας, ακόμα και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Ισπανός βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Μάλαγα η οποία έχει περάσει στα χέρια Σαουδαράβων, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε, ενώ οι μικρομεσαίες ισπανικές ομάδες μάλλον αδυνατούν να του προσφέρουν περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως σε καθαρές αποδοχές.