Καταλήψεις, συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις προκαλεί η εξαγγελία της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Υπό κατάληψη, για δεύτερη ημέρα, από τους εργαζόμενους βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί της οδού Πεσμαζόγλου.

Την ίδια ώρα καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν στον προαύλιο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εργαζόμενοι του Οργανισμού, αντιδρώντας στην επερχόμενη πώληση του ΟΛΠ. Στις 2.00 το μεσημέρι, εκπρόσωποι του Σωματείου τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά. Άλλο πράγμα η μακροχρόνια μίσθωση και εκμετάλευση, και άλλο η πώληση», είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.

Στις 6.00 το απόγευμα προγραμματίζεται συλλαλητήριο και στα κεντρικά της ΔΕΗ, επί της οδού Χαλκοκονδύλη, από τους εργαζόμενους στην εταιρεία, μετά από απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, παρότι η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνεται στο πρώτο πακέτο των αποκρατικοποιήσεων.

Τέλος, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, ενώ για το Σάββατο, 4 Ιουνίου, έχουν προαναγγείλει συλλαλητήριο κατά των «νέων αντιλαϊκών μέτρων» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι συλλαλητήριο προγραμματίζεται μέσω του Facebook για τις 6.00 το απόγευμα και στην πλατεία Συντάγματος μετά την εμφάνιση και στην Ελλάδα του διαδικτυακού κινήματος των «αγανακτισμένων», που έκανε επί ευρωπαϊκού εδάφος την πρώτη εμφάνισή του στην Puerta del Sol της Μαδρίτης και μετά από δεκάδες πόλεις στην Ισπανία, προκάλεσε ήδη διαδηλώσεις στη Γαλλία και την Πορτογαλία.