Αμερικάνους και ευρωπαίους σχεδιαστές σε ισόποσες δόσεις «έφερε» στο Λονδίνο η Μισέλ Ομπάμα. Ελαφρό προβάδισμα, ωστόσο, είχαν οι συμπατριώτες designers της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ που βρέθηκαν ως επί το πλείστον στην πρώτη γραμμή των ενδυματολογικών επιλογών της, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της μαζί με το σύζυγό της, Μπάρακ Ομπάμα, στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Μισέλ Ομπάμα έδωσε το προσωπικό της στίγμα με το πολύχρωμο, χαρούμενο και θηλυκό στιλ που τη χαρακτηρίζει αναδεικνύοντας όχι κατ’ ανάγκη τρανταχτά λογότυπα και ακριβές μάρκες.

Και μπορεί από το προεδρικό Air Force One να ξεπρόβαλλε την Τρίτη 24/5 φορώντας φόρεμα με την υπογραφή Preen, μιας δημοφιλής λονδρέζικης μάρκας με ευκολοφόρετα ρούχα, στη συνάντησή της, όμως, με το ζεύγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον διάλεξε μια πράσινη δημιουργία του οίκου Barbara Tfank με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Εν συνεχεία στο ραντεβού του ζεύγους Ομπάμα με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τη σύζυγό του, Σανμάνθα, η κυρία Ομπάμα διάλεξε ένα φόρεμα με την υπογραφή της Σερβικής καταγωγής σχεδιάστριας, Roksanda Ilincic συνδυάζοντάς το με μπλε παλτό του αμερικάνου μετρ Narciso Rodriguez.

Δεν ήταν, όμως, παρά μόνο στο παλάτι του Μπάκινχαμ που έκανε μια από τις πλέον εμπνευσμένες της εμφανίσεις με μια τουαλέτα στο χρώμα του φίλντισι και με την υπογραφή του βετεράνου της αμερικανικής μόδας και πρώην σχεδιαστή του οίκου Gucci, Tom Ford.