Η περίφημη «τάξη του ‘92» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συναντιέται ξανά σχεδόν δυο δεκαετίες έπειτα από την «αποφοίτησή» της από τις ακαδημίες του αγγλικού συλλόγου και την είσοδό της στο… πανεπιστήμιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η αποψινή φιλική αναμέτρηση με τη Γιουβέντους στο «Ολντ Τράφορντ» έχει νοσταλγικό χαρακτήρα, καθώς οι φίλοι της πρωταθλήτριας Αγγλίας θα αποχαιρετήσουν τον επί σειρά ετών αρχηγό της ομάδας Γκάρι Νέβιλ.

Δίπλα στον δυναμικό αμυντικό, ο οποίος ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι κρεμάει τα παπούτσια του, θα ξαναβρεθούν ο αδερφός του Φιλ Νέβιλ που αγωνίζεται στην Εβερτον, ο Νίκι Μπατ, που μετά τη Μπέρμιγχαμ μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ, και ο άλλοτε ηγέτης της Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος κολλάει τα τελευταία ένσημά του στις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο άγγλος σούπερ σταρ και κουμπάρος του Γκάρι Νέβιλ παραδέχτηκε ότι «δεν κουράζομαι ποτέ να φοράω την φανέλα της Γιουνάιτεντ. Ανατριχιάζω κάθε φορά που μπαίνω στο ‘Όλντ Τράφορντ’. Αυτή την φορά θα το κάνω για τον Γκάρι και την οικογένεια του και σίγουρα θα είναι μια πολύ συναισθηματική νύχτα».

Από πλευράς ιταλικής ομάδας το «αντίο» στον Νέβιλ είχε την υπογραφή του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο: «Η Γιουνάιτεντ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη και τις τελευταίες δύο δεκαετίες αναμετρηθήκαμε αρκετές φορές για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που θα βρεθώ και πάλι στο «Ολντ Τράφορντ» και περιμένω να τον χαιρετήσω στη σέντρα, να του πω «γεια σου αρχηγέ», να τον ευχαριστήσω για τις ωραίες ποδοσφαιρικές μάχες που δώσαμε και να τον συγχαρώ για την υπέροχη καριέρα του».

Στο αποψινό φιλικό αναμένεται να… μεταμορφωθεί ο «Κόκκινος Διάβολος» Γκάρι Νέβιλ σε «Πράσινο Αγγελο», καθώς στο φιλικό παιχνίδι θα διαφημιστεί η οικολογική στροφή του πρώην αρχηγού της Γιουνάιτεντ!

Ο Νέβιλ, ο οποίος σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του που οδηγούν πανάκριβα και ρυπογόνα τζιπ χρησιμοποιεί ένα μικρό ιβρυδικό αυτοκίνητο, έχει προχωρήσει στην εποχή του βιοκλιματικού σχεδιασμού χτίζοντας ένα υπερσύγχρονο σπίτι κυριολεκτικά θαμμένο στη γη, όπου χρησιμοποιώντας όλες τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα!

«Μέσω του ποδοσφαίρου μπορώ να διαφημίσω την προσπάθεια που γίνεται» είπε ο τιμώμενος απόψε ποδοσφαιριστής. «Το ποδόσφαιρο το παρακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη και θα έπρεπε να αποτελέσει όχημα για τη διαφήμιση οικολογικών προτάσεων που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη. Στη Γιουνάιτεντ γίνονται ήδη ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας που έχουν αποφέρει κέρδος 235.000 στερλίνων». Παράλληλα θύμισε ότι στο πλευρό του είναι ο πρώην συμπαίκτης του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ και ο Ρίο Φέρντιναντ.