1
2
3

Ο βρετανός Σάιμον Φούλερ, ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας και δημιουργός του επιτυχημένου τηλεοπτικού σόου American Idol, απέκτησε το αστέρι του στη «Λεωφόρο της δόξας» του Χόλιγουντ, την Δευτέρα 23/5.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί από τους διάσημους φίλους του μεταξύ των οποίων η Τζένιφερ Λόπεζ με τον σύζυγό της Μαρκ Άντονι (φωτό.3), η σχεδιάστρια μόδας Βικτόρια Μπέκαμ -συνοδευόμενη από τον μεγάλο της γιο Μπρούκλιν- (φωτο.2), ο διάσημος παρουσιαστής Ράιαν Σίκρεστ (φωτό 1), αλλά και πολλοί νέοι καλλιτέχνες που μέσα από το γνωστό τάλεντ σόου έχει βοηθήσει να αναδειχθούν.

«Κάθε φορά που θα βλέπω αυτό το αστέρι, δεν θα βλέπω το όνομά μου, αλλά τα ονόματα όλων εκείνων με τους οποίους έχω συνεργαστεί, όλους τους υπέροχους καλλιτέχνες που με βοήθησαν να το αποκτήσω» δήλωσε ο Σίμον Φούλερ.

Στην 25χρονης καριέρας του ο Φούλερ έχει υπάρξει μάνατζερ των Άνι Λένοξ, The Spice Girls, Έιμι Γουέινχαουζ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Άντι Μουρέϊ αλλά και των Κέλι Κλάρκσον, Κάρι Άντεργουν (φωτό 1) και Ντέιβιντ Κουν, νικητών του τάλεντ σόου American Idol που το αστέρι τους έχει ήδη λάμψει στο χώρο της μουσικής.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του θυμήθηκε τότε που ο ίδιος μαζί με τον Σάιμον Κάουελ προσπαθούσαν να πουλήσουν το American Idol στην Αμερική: «Αυτό το σόου είχε απορριφθεί από κάθε δίκτυο, στο οποίο χτυπούσαμε την πόρτα» εκτός φυσικά από το Fox, από το οποίο και προβάλλεται για 10η συνεχόμενη σεζόν.

Αρχικά δημιουργήθηκε στην Βρετανία ως Pop Idol το 2001 και από τότε το συγκεκριμένο φορμάτ έχει πουληθεί σε περισσότερες από 120 χώρες, ενώ τα τελευταία 7 χρόνια είναι σταθερά το πρώτο σε τηλεθέαση σόου στην Αμερικάνικη τηλεόραση.

Ο Φούλερ είναι επίσης ο δημιουργός του τάλεντ σόου «So You Think You Can Dance».