Νέες λεπτομέρειες για τις ημέρες διαμονής του Ντομινίκ Στρος-Καν στο ξενοδοχείο «Sofitel» της Νέας Υόρκης ήρθαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις υπαλλήλων στην αστυνομία, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και πιθανότερος διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας είχε ζητήσει τη συντροφιά δύο νεαρών υπαλλήλων του ξενοδοχείου, αλλά και οι δύο γυναίκες απέρριψαν τις προτάσεις του.

Οπως μετέδωσε το CNN, αμέσως μετά την άφιξή του στο πολυτελές ξενοδοχείο, ο Στρος-Καν ζήτησε τη συντροφιά της ρεσεψιονίστ που τον συνόδευσε στη σουίτα του. Η ίδια, όπως κατέθεσε στην αστυνομία, απέρριψε την πρόταση.
Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάλεσε μία άλλη ρεσεψιονίστ στη σουίτα του και της ζήτησε να τον συντροφεύσει για ένα ποτό, μετά το τέλος της βάρδιάς της. Και αυτή όμως αρνήθηκε την πρόταση.

Σύμφωνα με την πηγή που έδωσε τα στοιχεία στο CNN, στην κατάθεσή της η ρεσεψιονίστ ανάφερε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ τη φλέρταρε.

Οπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το κτίριο στο οποίο διαμένει φρουρούμενος ο Στρος-Καν είναι το νέο αξιοθέατο του Μανχάταν.
Εκτός από τους δημοσιογράφους που έχουν «κατασκηνώσει» στην είσοδο, δεκάδες άνθρωποι περνούν συνεχώς απ’ έξω κρατώντας βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές ώστε να απαθανατίσουν τη «φυλακή» του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να μεταφερθεί σε άλλο κτίριο εντός των προσεχών ημερών.