Εν αναμονή της αυριανής (Τρίτη 24/5) παρουσίασης του σχεδίου των Supporters για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ ΑΕΚ και την προσπάθεια συμμετοχής των οπαδών της σε ένα μοντέλο χρηματοδότησης και (μελλοντικά) διοίκησης της ΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης επιχειρεί να βάλει σε μια σειρά, ζητήματα τα οποία θα καθορίσουν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας την ερχόμενη σεζόν.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου (1-0, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ) η οποία όπως όλα δείχνουν θα στερήσει από την Ενωση την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αλλάζει τον προγραμματισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως θα πρέπει να είναι… λιτός, εφόσον προέχει η οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.

Αυτή που καίει περισσότερο τον κ. Αδαμίδη είναι η απόφαση που καλείται να πάρει ο προπονητής της ομάδας κ. Μανόλο Χιμένεθ για το αν επιθυμεί ή όχι να παραμείνει στο τιμόνι της ΑΕΚ για επιπλέον μία σεζόν, όπως άλλωστε προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχουν συνάψει οι δύο πλευρές. Ο ισπανός τεχνικός θα αποφασίσει σχετικά μετά τη συζήτηση που θα έχει με τον διοικητικό ηγέτη της Ενωσης, ίσως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ωστόσο, ο κ. Αδαμίδης δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την παραμονή του Ισπανού τεχνικού μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου πριν από τη διεξαγωγή των πλέι οφ. Γι αυτό και είχε ξεκινήσει την αναζήτηση υποψηφίων αντικαταστατών, χτυπώντας σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ακόμα και την πόρτα του Τραϊανού Δέλλα!

«Είσαι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, διαθέτεις την προσωπικότητα για να ηγηθείς και εξ όσων γνωρίζω έχεις και τη διάθεση να συνεχίσεις ως προπονητής όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να συνεχίσεις την μπάλα τουλάχιστον για ακόμα μία σεζόν, αν όμως επιλέξεις να σταματήσεις, θα σε ενδιέφερε να αναλάβεις την ΑΕΚ;» φέρεται να είπε ο Αδαμίδης στον «Κολοσσό».

Ο Δέλλας κολακεύτηκε, το σκέφτηκε, αλλά επί του παρόντος δεν είναι αυτό που θέλει να κάνει. Γι’ αυτό και η απάντησή του φέρεται να ήταν η ακόλουθη: «Δεν νιώθω έτοιμος για ένα τόσο μεγάλο βήμα, είναι κάτι που σίγουρα θα ήθελα να κάνω στο μέλλον γιατί αγαπώ την ΑΕΚ, όμως όχι ακόμα».

Στην περίπτωση πάντως που η απόφασή του ήταν διαφορετική, ο κ. Αδαμίδης θα φρόντιζε να τον πλαισιώσει με κάποιον έμπειρο τεχνικό, ενδεχομένως τον κ. Πέτρο Ραβούση που είχε μεγάλη συμβολή σε παλαιότερες επιτυχίες της Ενωσης ως δεύτερος πίσω από τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς!

Ενδεχομένως αν είχε διαγράψει μία μέτρια ή κακή αγωνιστική σεζόν, ο Δέλλας να το σκεφτόταν εντελώς διαφορετικά. Ωστόσο, διαπιστώνοντας ότι έκανε την πιο γεμάτη (σε αριθμό αγώνων) χρονιά της καριέρας του και ενώ υπάρχει η πρόκληση του Euro 2012 (αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τον 35χρονο στόπερ η επιστροφή στην εθνική ομάδα όπως συνέβη και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο), δεν σκοπεύει να σταματήσει ως ποδοσφαιριστής!

Οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος περιμένουν πλέον στο ακουστικό τους την πρόσκληση του κ. Αδαμίδη ώστε να υπογράψουν τα συμβόλαια με τα οποία θα πιστοποιήσουν τη συνέχιση της καριέρα τους στην ΑΕΚ για επιπλέον μία σεζόν. Αν θα είναι η τελευταία; Θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις τους τον Ιούνιο του 2012, όταν ο πρώτος ενδεχομένως να έχει ξανά το δίλημμα «παίκτης ή προπονητής»;