Το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού στη γη όπως το ξέρουμε έρχεται μέσω ενός μπλοκμπάστερ 100 εκατομμυρίων δολαρίων με πρωταγωνιστή τον Τον Κρουζ, όπως επιβεβαιώνει μετά από καιρό συζητήσεων η ιστοσελίδα Huffington Post.

Ο Αμερικανός ηθοποιός που παραχωρεί το ρόλο του στη σειρά ταινιών δράσης «Mission: Impossible» στον συμπρωταγωνιστή του, Τζέρεμι Ρένερ, έχει βαλθεί να αποδείξει ότι παραμένει ακόμα ένας mega σταρ με τη συγκεκριμένη ταινία.

Ο λόγος για τη νέα ταινία «Oblivion» ένα θρίλερ που διαδραματίζεται σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον με σκηνοθέτη τον Τζόζεφ Κοσίνσκι, γνωστό από την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Tron: Legacy».

Η Universal φέρεται να έχει το προβάδισμα για την παραγωγή , αφού η Disney αποσύρθηκε, επειδή το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ταινίας δεν συνάδει με το οικογενειακό προφίλ της.

Η ταινία «Oblivion» διαδραματίζεται όταν η ανθρωπότητα έχει μετοικίσει στα σύννεφα και λιγοστοί άνθρωποι περιπολούν την εγκαταλελειμμένη επιφάνεια του πλανήτη.

Ο Κρουζ θα υποδυθεί έναν από τους στρατιώτες του οποίου η αποστολή είναι να επιδιορθώνει τα ρομπότ που προστατεύουν τους ανθρώπους από εξωγήινους επισκέπτες που έχουν καταλάβει την επιφάνεια της γης.

Σε μια από τις περιπολίες του θα συναντήσει κάποια μυστηριώδη γυναίκα και μαζί θα βιώσουν μια εμπειρία που ωθήσει τον ήρωα να αλλάξει τις αντιλήψεις του.

Δεν είναι, όμως, το συγκεκριμένο το μόνο κινηματογραφικό σχέδιο του Κρουζ. Ο ίδιος βρίσκεται στα γυρίσματα της μεταφοράς του μιούζικαλ της δεκαετία του ’80, «Rock of Ages», ενώ μόλις υπέγραψε και για ένα πολιτικό δράμα.