Ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας, με δηλώσεις του την Τετάρτη σε τηλεοπτικά δίκτυα παναραβικής εμβέλειας, διέψευσε τη φημολογία που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, ότι μέλη της οικογένειας του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι έχουν καταφύγει στην Τυνησία και πιο συγκεκριμένα η σύζυγος και η κόρη του.

Το «Αλ Τζαζίρα» και το «Αλ Αραμπίγια» μετέδωσαν ότι ο τυνήσιος κυβερνητικός αξιωματούχος αρνήθηκε ότι μέλη της οικογένειας Καντάφι βρίσκονται στη χώρα του. Λίγες ώρες νωρίτερα πηγή από τις αρχές ασφαλείας της Τυνησίας είχε αποκαλύψει στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι η σύζυγος του Καντάφι Σαφία και η κόρη του Αΐσα, είχαν εισέλθει στο έδαφος της Τυνησίας συνοδευόμενες από λιβυκή αντιπροσωπεία.

Το «Αλ Τζαζίρα» ανέφερε τη ρητή διακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της Τυνησίας, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι σε περίπτωση που οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι επιχειρήσει να εισέλθει στην Τυνησία θα συλληφθεί από τις Αρχές, σύμφωνα με το μέτρο της ταξιδιωτικής απαγόρευσης που έχει επιβληθεί από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.