Τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Β΄ Εθνική για δυσφήμηση του αθλήματος αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχη επειδή χρησιμοποίησε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα μεταγραφών τον περασμένο Ιανουάριο. Προηγουμένως η Επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφών της ΕΠΟ είχε αποφασίσει την ανάκληση των δελτίων των ποδοσφαιριστών Ζέρκα Μονσέφ, Νόρμπερτ Βιτκόφσκι, Ζοέλ Επαλέ, Σάνι Κεϊτά, Σεμπάστιαν Ρόμπλες, Νουάτ Μαχόπ, την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στον Ηρακλή και τη μεταβίβαση του φακέλου της υπόθεσης στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Ο Ηρακλής κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υποστήριξε ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί καθώς παρήλθε πάνω από ένας μήνας από την έκδοση των δελτίων, άποψη η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Ευνοημένος από την απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή αναμένεται να είναι ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος είχε προσφύγει εναντίον του στο δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας. Ο Αστέρας υποστηρίζει ότι ο Ηρακλής αυτόματα καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά η οποία έχει την άποψη ότι ο Γηραιός υποβιβάζεται απευθείας στη Β΄ Εθνική και τη θέση του στο νέο πρωτάθλημα της Λίγκας πρέπει να πάρει ομάδα από τη Β΄ Εθνική. Ο νέος γρίφος αναμένεται να λυθεί με τη δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης.

Η υπόθεση αναμένεται να κριθεί τελεσίδικα σε δεύτερο βαθμό ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ (πιθανότατα στις 27 Μαΐου) στην οποία έχει δικαίωμα προσφυγής ο Ηρακλής. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας το πιθανότερο είναι ότι θα επηρεάσει και τις υποθέσεις πλαστογραφίας που θα εκδικάσει η πειθαρχική επιτροπή της Ενωσης Β΄ Γ΄ Εθνικής. Κατηγορούμενοι είναι ο Ιωνικός και ο Εθνικός από τους οποίους ανακλήθηκαν 24 και 10 δελτία ποδοσφαιριστών αντίστοιχα για χρήση πλαστογραφημένων φορολογικών και ασφαλιστικών ενημερώσεων. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 26 Μαΐου επειδή οι δύο ΠΑΕ αρχικά είχαν κληθεί να απολογηθούν μόνο με την κατηγορία της πλαστογραφίας η οποία τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και όχι για δυσφήμηση του αθλήματος. ]

Με την ίδια κατηγορία αναμένεται να παραπεμφθούν και οι ΠΑΕ Κόρινθος και ΟΣΦ Χερσονήσου από τις οποίες η Επιτροπή Ιδιότητας της ΕΠΟ ανακάλεσε 4 και 6 δελτία ποδοσφαιριστών αντίστοιχα.