Μετά το τέλος του ματς της Τούμπας (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1) για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ την Τετάρτη 18/5, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση γεμάτη από χαρακτηρισμούς οι οποίοι ωστόσο απευθύνονται σε πρόσωπα και καταστάσεις που δεν ονοματίζονται. Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Superleague των «λίγων» και των παραρτημάτων του ενός, η ΕΠΟ των ανύπαρκτων και «επαγγελματίες» σε εντεταλμένες υπηρεσίες συνέθεσαν και πάλι ένα σκηνικό αηδίας, ντροπής και δυσωδίας, με κομπάρσους –δυστυχώς τους ποδοσφαιριστές και τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, που έγιναν μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας.

Απόψε καταπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας. Παρακαλούμε δημόσιους οργανισμούς, επιτροπές και ομοσπονδίες να εξαντλήσουν τα αρρωστημένα απωθημένα τους για άλλη μια φορά επάνω στην ΑΕΚ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Θέλετε δεν θέλετε, η ΑΕΚ θα είναι πάντοτε παρούσα σε κάθε πρόκληση και θα την βρίσκετε μπροστά σας. «Συγχαρητηρία» σε όλη την πολιτική ηγεσία για τα αποτελεσματικά μέτρα κατά της βίας».

Τα όνοματα αποφεύγονται, όμως εμφανώς φωτογραφίζονται. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ιδού ποιοι δέχονται τα κιτρινόμαυρα πυρά μέσω 5 σημείων-χαρακτηρισμών του εν λόγω κειμένου:

1. «Η Superleague των «λίγων»»: Η αναφορά απευθύνεται στους προέδρους ομάδων της κατηγορίας οι οποίοι δεν υπερψήφισαν την πρόταση μομφής που υπέβαλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιζητώντας την αλλαγή στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας, θεσμικό ρόλο τον οποίο εξακολουθεί να κατέχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Στους «λίγους» συμπεριλαμβάνεται και ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ κ. Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος ψήφισε λευκό, για να έχει όπως λένε στην ΑΕΚ την εύνοια της διαιτησίας στα πλέι οφ.

2. «Η Superleague των παραρτημάτων του ενός». Στην ΑΕΚ ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ομάδες-παραρτήματα του Ολυμπιακού οι οποίες λειτουργούν ως τέτοιες είτε θεσμικά (μέσω του ρόλου τους στη Σούπερ Λίγκα) είτε αγωνιστικά.

3. «Η ΕΠΟ των ανύπαρκτων». Ως τέτοιος αντιμετωπίζεται στους κόλπους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλής Πιλάβιος. Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι δεν τολμάει να τα βάλει με το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

4. «»Επαγγελματίες» σε εντεταλμένες υπηρεσίες». Ως τέτοιοι φωτογραφίζονται διαιτητές που οι ΑΕΚτσήδες θεωρούν ότι «επηρεάζονται» από το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, είτε ότι έχουν περιορισμένες ικανότητες στη διαχείριση αγώνων που υπάρχει μεγάλη πίεση από την εξέδρα της γηπεδούχου ομάδας.

5. «»Συγχαρητήρια» σε όλη την πολιτική ηγεσία για τα αποτελεσματικά μέτρα κατά της βίας». Σαφής ο υπαινιγμός κατά υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης τα οποία σε πρόσφατη σύσκεψή τους για τη γηπεδική βία υποτίθεται ότι αποφάσισαν και διέταξαν τη διακοπή των αγώνων στην πρώτη ρίψη μίας απλής κροτίδας (πόσω μάλλον καπνογόνων, μπουκαλιών και μεταλλικών αναπτήρων που εκτοξεύτηκαν στην Τούμπα κατά ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ) αλλά εν τέλει επιβεβαίωσαν τη λαϊκή ρήση «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει»…