Για ανικανότητα να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον , οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδα, κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας τις ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια έως σήμερα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου «επικίνδυνη και πρέπει το γρηγορότερο να φύγει». Μάλιστα, χρησιμοποίώντας ιδιαίτερα σκληρους χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό τον παραλλήλισε με τον δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ και την πρώην πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο κ. Παπανδρέου «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της Τρόϊκας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας την Τετάρτη στην ημεριδα που οργάνωσαν η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θεμα: «Κρίση – Ανεργία και διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και Ε.Ε.».

Σε όλους τους τόνους επιχειρηματολόγησε για το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ρίχνοντας πυρά τόσο κατά του νυν πρωθυπουργού όσο και του πρώην, κ. Κ. Καραμανλή, εκ παραλλήλου με βολές προς τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. «Είναι φανερό ότι η χώρα μας ατύχησε από πολιτική ηγεσία», που να έχει το σθένος και την αξιοπρέπεια, όπως είπε, να διεκδικήσει «τα δικαιώματα του δημόσιου συμφέροντος, του λαού και να διαπραγματευτούν».

Ετσι, έθεσε ως υπ’ αριθμόν 1 στόχο για τη χώρα «άλλη ηγεσία, άλλη κυβέρνηση» και κυρίως , όπως σημείωσε, η Ελλάδα χρειάζεται «την κοινωνία στο προσκήνιο».

Κάλεσε την Αριστερά να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον τόπο, «να μην βγάζει την ουρά της απ΄έξω» και μίλησε για την ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας «αύριο το πρωί», ο οποίος να είναι «ικανός να βγάλει τη χώρα από την κρίση». ·