Αν έχετε περισσότερα (α)

Είτε είστε φρεσκοπαντρεμένοι είτε όχι έχετε την λάμψη των ερωτευμένων. Φροντίστε να την διατηρήσετε και –ίσως ακουστεί περίεργο- να θυμάστε ότι δεν είναι κακό να περνάτε και λίγο χρόνο χώρια.

Για παράδειγμα θα μπορούσατε να απολαύσετε μια νύχτα με φίλες ή φίλους και να δώσετε την ευκαιρία στο έτερο ήμισυ να σας πεθυμήσει.

Επίσης, δεχθείτε με χαρά και ενθουσιασμό τα λουλούδια ή τα δώρα που σας φέρνει και αφήστε τα «δεν έπρεπε» και «γιατί μπήκες στον κόπο». Το κάνει για να σας ευχαριστήσει και όχι από υποχρέωση.

Η καρδιά σας φτερουγίζει, αλλά είναι απίθανο για εσάς να κάνετε απιστία. Άλλωστε έχετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας στο σπίτι.

Στη κλίμακα της απιστίας… δεν έχετε καμία θέση

Αν έχετε περισσότερα (β)

Η σχέση σας έχει σταθερά θεμέλια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη θεωρείτε δεδομένη. Φαίνεται ότι ο/η σύντροφός σας κάνει ό,τι μπορεί για να αναζωογονεί τον έρωτά σας, οπότε φροντίστε να κάνετε και εσείς το ίδιο.

Ακόμη κι αν είστε κουρασμένοι μην αναβάλετε τις προγραμματισμένες εξόδους σας άνευ παιδιών. Είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο μαζί έξω από το σπίτι.

Μην αφήνετε την ρουτίνα της καθημερινότητας και τα προβλήματα να σας ακολουθούν στην κρεβατοκάμαρα. Τα άγχη του γραφείου είναι ο θάνατος του ρομαντισμού.

Να θυμάστε ότι οι εξωσυζυγικές σχέσεις λειτουργούν για πολλούς ως απόδραση από τα πεζά στοιχεία του έγγαμου βίου.

Στη κλίμακα της απιστίας… βρίσκεστε κάπου στη μέση

Αν έχετε περισσότερα (γ)

Ακόμη κι αν το έτερο ήμισυ είναι «αρκετά καλό» εσείς θέλετε κάτι περισσότερο. Κοινώς «ψάχνεστε».

Ίσως ο/η σύντροφός σας δεν σας κάνει πια να αισθάνεστε μοναδικός/η, ίσως οι συζητήσεις σας δεν έχουν τόσο ενδιαφέρον όσο παλιότερα, ίσως έχετε παραιτηθεί από την προσπάθεια να διατηρήσετε την ερωτική φλόγα στον γάμο σας.

Πιθανότατα δεν έχετε προδώσει ακόμη τον σύντροφό σας γιατί προφανώς δεν θέλετε να χαλάσετε τον γάμο σας. Αν όμως δεν πάρετε δραστικά μέτρα, είναι θέμα χρόνου να αθετήσετε την συζυγική πίστη και το σίγουρο είναι ότι θα το μετανιώσετε.

Στη κλίμακα της απιστίας… βρίσκεστε στη μέση με ανοδικές τάσεις


Αν έχετε περισσότερα (δ)

Μάλλον έχετε μια φυσιολογική σχέση. Προφανώς ο μήνας του μέλιτος έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά υπάρχει μια σταθερότητα στη σχέση σας. Μπορεί το πάθος να μην χτυπάει κόκκινο, αλλά όταν μπορείτε αφιερώνετε χρόνο ο ένας για τον άλλον.

Στο πίσω μέρος του μυαλού σας εξακολουθεί να είναι ο ιππότης ή η πριγκίπισσά σας.

Προσπαθήστε αν όχι να αυξήσετε, να διατηρήσετε τις «δικές σας στιγμές» και πιστέψτε τους ελεύθερους φίλους σας που παραπονιούνται ότι δεν κυκλοφορεί και τίποτε πολύ σπουδαίο εκεί έξω.

Στη κλίμακα της απιστίας… βρίσκεστε στο 0