Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας παραμένουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα ρεπό, νυχτερινά και αργίες των τελευταίων πέντε μηνών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, το κράτος οφείλει σε κάθε εργαζόμενο περί τα 1.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε, ότι τα χρήματα που δικαιούνται θα τα λάβουν μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου. Ο υπουργός εξήγησε ότι η καθυστέρηση υποβολής των δεδουλευμένων τους οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα που αφορά την ένταξη του επαγγέλματος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Για το ζήτημα αυτό ορίστηκε συνάντηση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνη αύριο, Πέμπτη 19 Μαΐου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν από το υπουργείο παρά μόνο όταν λάβουν τα χρήματα που τους οφείλονται.