Το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να μειώσει θεαματικά τα κόστη του ποδοσφαιρικού τμήματος, είχε προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων αναφορικά με το μέλλον του κ. Μανόλο Χιμένεθ. Παραμονές του τελικού Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο ήταν πολλοί (και εντός της διοικήσεως) εκείνοι που είχαν αναρωτηθεί αν ήταν ορθό να αμείβονται ο ισπανός προπονητής της ομάδας και το επιτελείο του με 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να παρουσιάζουν ένα θέαμα το οποίο αρκετές φορές ήταν αποκρουστικό.

Ωστόσο ο Ισπανός είχε ένα πλάνο για το οποίο τώρα δικαιώνεται. Τους προηγούμενους δύο μήνες δούλεψε βάσει ενός σχεδίου το οποίο καταρτίστηκε ούτως ώστε να παρουσιάσει την ΑΕΚ βελτιωμένη αγωνιστικά και τους ποδοσφαιριστές πιο δυνατούς σωματικά στον τελικό του Κυπέλλου και στα ματς των πλέι οφ που ακολουθούσαν. Και η ως τώρα αγωνιστική εικόνα της Ενωσης πιστοποιεί την καλή δουλειά που έγινε στα Σπάτα.

Κάπως έτσι άλλαξε και η διάθεση των διοικούντων απέναντι στον ισπανό τεχνικό. Το «δεν είναι δυνατόν να παίρνει τόσα λεφτά και να παρουσιάζουμε αυτό το χάλι» μετά το ταπεινωτικό 0-6 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» έγινε «αν μπορούμε να κάνουμε μία υπέρβαση, τότε το σωστό είναι να γίνει με την παραμονή του Χιμένεθ». Λόγια τα οποία και στις δύο περιπτώσεις ειπώθηκαν από παράγοντες της ομάδας.

Βέβαια ακόμα και αν η ΑΕΚ καταφέρει να τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ κερδίζοντας το δικαίωμα στο ευρωπαϊκό όνειρο _ δηλαδή το να διεκδικήσει μελλοντικά και εφόσον προχωρήσει μέσα από προκριματικές φάσεις, μία θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ _ ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν αυτή θα είναι μία συνθήκη ικανή για να διατηρήσει τον κ. Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία.

Ο ισπανός προπονητής έφερε έναν τίτλο στην ΑΕΚ ύστερα από εννέα στείρα χρόνια και αν η κατάκτηση αυτή συνδυαστεί με πρωτιά στα πλέι οφ, θα έχει ακόμα περισσότερες ελπίδες ότι θα βρει ομάδα στην πατρίδα του η οποία θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του.

Επιπλέον ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσει όταν του αναλυθεί το πλάνο βιωσιμότητας (άρα και λιτότητας) που έχουν στα σκαριά η διοίκηση σε συνδυασμό με τους Supporters και σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται δραστική μείωση στο κόστος του ρόστερ (τουλάχιστον 15-20%).

Για τον κ. Χιμένεθ αυτό που έχει πλέον σημασία είναι ότι κρατάει στα χέρια του και το καρπούζι και το μαχαίρι. Αυτός θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ΑΕΚ ή όχι (άλλωστε έχει συμβόλαιο που δεν σπάει εύκολα για επιπλέον ένα έτος) δίχως μάλιστα να διακατέχεται από άγχος για ενδεχόμενη περικοπή των δικών του αποδοχών.

Το άγχος πλέον έχει μετατεθεί στη διοίκηση της ΠΑΕ η οποία αντιλαμβάνεται ότι σε περίπτωση που ο Ισπανός οδηγήσει την ΑΕΚ στην πρώτη θέση των πλέι οφ και επιλέξει τη φυγή, δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάστασή του με λύση η οποία θα εκληφθεί από τους φίλους της ομάδας ως ημίμετρο (π.χ. Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσμπάγια κ.ά.). Θα πρέπει να ψάξει για ένα όνομα εξίσου δυνατό το οποίο ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.