Ο φωτογράφος Τζέφρι Μάρτιν δημιούργησε μια εντυπωσιακή 360 μοιρών πανοραμική φωτογραφία του θρυλικού γηπέδου του «Γουέμπλεϊ» μεγέθους 10 γιγαπίξελ κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Στόουκ Σίτι (1-0).

Για να ολοκληρωθεί η εντυπωσιακή φωτογραφία χρειάστηκε να ενωθούν σχεδόν 1.000 ξεχωριστές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, γεγονός που κατατάσσει το έργο του Μάρτιν ως το μεγαλύτερο φωτογραφικό με θέμα τον αθλητισμό.

Το πρότζεκτ με την ονομασία Wembley 360 (http://wembley360.wembleystadium.com/) μπορεί να το δει οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο και ζουμάροντας στην εικόνα να δει όλους τους θεατές του τελικού. Επιπλέον στα πρόσωπα μπορούν να μπουν «ταμπέλες» (tags) με τα ονοματεπώνυμά τους ή τους κωδικούς τους στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής διαδικτύωσης του Facebook. Ηδη περισσότεροι από 18.000 θεατές του τελικού έχουν αναγνωριστεί!

Να σημειωθεί ότι ο Μάρτιν χρησιμοποίησε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με ισχυρό ζουμ και όλη τη… δουλειά την έκανε το ρομποτικό τρίποδο, το οποίο είχε προγραμματιστεί να περιστρέφεται και να «κλικάρει» μέχρι να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια το κατάμεστο «Γουέμπλεϊ».

Ο διάσημος φωτογράφος εργάστηκε για λογαριασμό του «Γουέμπλεϊ» και στο παρελθόν έχει δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερες φωτογραφίες, όπως το πανόραμα του Λονδίνου μεγέθους 80 γιγαπίξελ (http://www.360cities.net/london-photo-en.html).