(φωτογραφία: Σκίτσο της Τζανίν Λανβέν, ιδρύτριας του οίκου Lanvin που χρονολογείται από το 1829 και απεικονίζει σχέδια παιδικών ρούχων)

Ο πολυτελής οίκος μόδας Lanvin ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λανσάρει την πρώτη κολεξιόν με ρούχα για τις μικρές fashionistas.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τζανίν Λανβέν η οποία ίδρυσε τον οίκο το 1909 ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της μόδας σχεδιάζοντας ρούχα για της μητέρες και τις κόρες τους. Έχει μάλιστα σχετικά σκίτσα πολύ πριν το 1935.

Η νέα συλλογή που θα σχεδιάσει ο Αλμπέρ Ελμπάζ θα περιλαμβάνει 25 δημιουργίες για κορίτσια ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και δέκα ετών και θα κάνει το ντεμπούτο της με την resort collection 2012 του οίκου στη Νέα Υόρκη, τον επόμενο μήνα.

Το εύρος των τιμών για τις δημιουργίες από την «Lavin Kids Collection» δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά αναμένονται αρκετά υψηλές καθώς ο γνωστός οίκος θα ποντάρει -όπως άλλωστε και στις γυναικείες και ανδρικές συλλογές του- στα φίνα και επομένως ακριβά υφάσματα.

«Είναι ένας τρόπος να μεταφέρουμε το σύμπαν του Lanvin στον κόσμο των παιδιών» δήλωσε η Αντιπρόεδρος του οίκου Τιερί Αντρέτα στη WWD. Θέλουμε πραγματικά να παραμείνουμε στον κόσμο της πολυτέλειας».

Οι παιδικές συλλογές θα πωλούνται σε 80 ομώνυμα καταστήματα σε όλο τον κόσμο για την άνοιξη του 2012.


(φωτογραφία: Σκίτσα από τη νέα παιδική σειρά του οίκου Versace για την άνοιξη του 2012)

Βέβαια ο Lanvin δεν είναι ο μόνος που θα λανσάρει παιδική συλλογή ρούχων. Ο ιταλικός οίκος Versace ανακοίνωσε και αυτός στην WWD ότι ετοιμάζει παιδική σειρά για την άνοιξη του 2012 την οποία θα λανσάρει σε συνδυασμό με την διεθνή έκθεση παιδικού ρούχου «Pitti Immagine Bimbino Florence» που γίνεται τον Ιούνιο.

«Πρόκειται για μια λαμπερή και πολύχρωμη συλλογή, με rock ’n’ roll πινελιές» ανέφερε ο Τζιαν Τζιάκομο Φεράρις, διευθύνων σύμβουλος του οίκου Versace.

Ο Φεράρις περιέγραψε την σειρά «Young Versace» σαν μια ολοκληρωμένη συλλογή πιστή στο πνεύμα, το στιλ αλλά κυρίως στην υψηλή ποιότητα και σχεδιασμό του οίκου. «Η Ντονατέλα στηρίζει πολύ αυτή την προσπάθεια» πρόσθεσε.

Η συλλογή απευθύνεται σε παιδιά από νηπιακή ηλικία έως 12 ετών.

Να σημειώσουμε ότι ο οίκος Versace είχε λανσάρει παιδική σειρά η οποία όμως καταργήθηκε το 2004.