Ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις για τις συμβάσεις της ΕΡΤ

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος εις βάρος της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΡΤ και εναντίον τού τότε προέδρου της, Χρήστου Παναγόπουλου, για απιστία και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, από το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα αδικήματα αφορούν και παράβαση των διατάξεων περί ψευδούς βεβαίωσης, αλλά και τη συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας.

Οι διώξεις ασκήθηκαν:

– σχετικά με τέσσερις συμβάσεις της ΕΡΤ με άλλα τέσσερα φυσικά πρόσωπα εταιρειών που παρείχαν συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Το ύψος των συμβάσεων ήταν 218.300 ευρώ.

– δύο συμβάσεις της ΕΡΤ με την εταιρεία Bug Stage Productions για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως κ. Ελένη Σίσκου, προκάλεσε στη δημόσια τηλεόραση ζημιά 135.000 ευρώ.

Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκαν και για τη σύναψη τεσσάρων συμβάσεων με την εταιρεία Red Bee για την αλλαγή του σήματος της ΕΡΤ, η οποία στοίχισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Δίωξη ασκήθηκε και εναντίον υπαλλήλου της δημόσιας τηλεόρασης (συνδρομητική) διότι εισέπραττε πάγιες προκαταβολές χωρίς αυτό να δικαιολογείται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk