Για εκστρατεία δυσφήμισης της Google κατηγορούνται οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Όπως αποκάλυψε το site της Τίνας Μπράουν The Daily Beast, το Facebook προσπάθησε να πείσει bloggers και ενημερωτικές ιστοσελίδες να γράφουν αρνητικά σχόλια για τη Google. Η ειρωνεία είναι ότι η προσπάθεια δυσφήμισης της Google επικεντρώθηκε σε θέματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, κάτι για το οποίο δεν φημίζεται το Facebook, το οποίο έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για ελλιπή προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Μετά την αποκάλυψη της προσπάθειας αυτής εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία πήρε την απόφαση αυτή επειδή ανησυχεί για την ασφάλεια των χρηστών της Google και επειδή η Google προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα όσων χρησιμοποιούν το Facebook για να προωθήσει τη δική της ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο Social Circle.

Όπως και να χει το συμπέρασμα είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μόνο ασφαλή δεν είναι είτε πρόκειται για το Facebook είτε για τη Google.