Η Deutsche Telekom φέρεται να επιθυμεί να αναβάλει την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland».

Στελέχη της διοίκησης της γερμανικής εταιρείας σχεδιάζουν να έρθουν στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση του ΟΤΕ, όπως είπε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της DT, Andreas Leigers, ενώ μεταξύ άλλων, θα συναντηθούν και με κυβερνητικούς αξιωματούχους. «Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να μας πουλήσει το μερίδιο (σ.σ. το 10%), θα το κάνει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου.

Επιπροσθέτως είπε ότι η εταιρεία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις βάσει της συμφωνίας μετόχων (DT-Δημόσιο) του 2008, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την αγορά επιπλέον ποσοστού στον ΟΤΕ από τη χρηματιστηριακή αγορά.

Με βάση τη συμφωνία του 2008, το Δημόσιο μπορεί έως το τέλος του 2011 να πουλήσει το 10% με υπερτίμημα 15% σε σχέση με τη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί 20 ημέρες πριν από την ενημέρωση της DT για τη συναλλαγή.

Αν η συναλλαγή δεν γίνει ως το τέλος του έτους, τότε παύει η υποχρέωση καταβολής υπερτιμήματος, ενώ από τις αρχές του 2012 η Deutsche Telekom θα μπορεί να αγοράσει μετοχές μέσω Χρηματιστηρίου.

Η DT ελέγχει το 30% του ΟΤΕ. Δεν αποκλείεται οι συγκεκριμένες δηλώσεις να είναι τμήμα της στρατηγικής του γερμανικού ομίλου, προκειμένου να κερδίσει τα ανταλλάγματα που επιθυμεί για τον ΟΤΕ, όπως, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της μονιμότητας για όσους έχουν προσληφθεί πριν από το 2005.