Πέντε ισχυρές εκρήξεις, κοντά σε συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι, συγκλόνισαν το κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων.

Ενας από τους αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε στο Ρόιτερ ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από νατοϊκά αεροσκάφη και φαίνεται ότι στόχευαν ακόμη μία από τις κατοικίες-κρυσφήγετα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι. Δεν μπόρεσαν πάντως να δώσουν επιπλέον πληροφορίες για τις συνέπειες του βομβαρδισμού.

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν από την πυραυλική επίθεση


Οι αρχές της Λιβύης ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν από θραύσματα υαλοπινάκων, που εκσφεντονίστηκαν από τις εκρήξεις που προκάλεσε ο βομβαρδισμός νωρίς τα ξημερώματα από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, στο κέντρο της Τρίπολης. «Δύο από τα παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.


Ξένοι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν στο σημείο της επίθεσης

Οι αρχές μετέφεραν δύο φορές τους ξένους δημοσιογράφους στην περιοχή Νταχμάνι της Τρίπολης, για να διαπιστώσουν, όπως ισχυρίστηκαν, τις συνέπειες της νέας πυραυλικής επίθεσης των δυνάμεων της Συμμαχίας.

Στην πρώτη επίσκεψη στην τοποθεσία του νατοϊκού πλήγματος, οι δημοσιογράφοι είδαν τα ερείπια ενός κυβερνητικού κτιρίου που φιλοξενούσε την Υπατη Αρμοστεία για τα Παιδιά, και το οποίο είχε υποστεί ήδη καταστροφές από προηγούμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές της Λιβύης είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου.

Στη δεύτερη επίσκεψη, οι δημοσιογράφοι είδαν ένα μισογκρεμισμένο πύργο τηλεπικοινωνιών.