• Αναζήτηση
 • Στις 2 Ιουνίου απολογείται ο Β. Παπαγεωργόπουλος για την υπεξαίρεση στο Δήμο

  Προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση από το τέλος Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου πήραν από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης κ. Κ. Αλεξίου οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση από το τέλος Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου πήραν από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης κ. Κ. Αλεξίου οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία υπολογίζεται σε 51,4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν.

  Μεταξύ αυτών που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου είναι και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου.

  Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και πρώην αντιδήμαρχοι, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και της πλαστογραφίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, της συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

  Κοινωνία