Μετά από 25 χρόνια γάμου και τέσσερα παιδιά -δύο αγόρια και δύο κορίτσια-, ο πρώην Κυβερνήτης της Καλιφόρνια και η δημοσιογράφος-συγγραφέας Μαρία Σράιβερ αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Το ζευγάρι γνωστοποίησε την είδηση ​​με μια κοινή δήλωση την Δευτέρα 9 Μαϊου στους «Los Angeles Times».

«Μετά από πολλή σκέψη, προβληματισμό, συζήτηση και προσευχή, φτάσαμε σε αυτή την απόφαση από κοινού. Αυτή τη στιγμή, ζούμε χώρια, αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το μέλλον της σχέσης μας» ανέφεραν, χωρίς ωστόσο να κάνουν λόγο για διαζύγιο.

«Εξακολουθούμε να είμαστε γονείς των τεσσάρων παιδιών μας. Είναι αναμφισβήτητα ό,τι πιο σημαντικό έχουμε, είναι το φως και το κέντρο της ζωής μας. Θεωρούμε ότι αυτό που μας συμβαίνει είναι ιδιωτική υπόθεση και ούτε εμείς, ούτε οποιοσδήποτε άλλος από το φιλικό και το οικογενειακό μας περιβάλλον θα σχολιάσει περαιτέρω το γεγονός. Ζητούμε την κατανόηση και το σεβασμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το κοινό που έχει υπάρξει δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια».

Οι LA Times προσθέτουν ότι η 55χρονη Μαρία Σράιβερ, η οποία είναι ανιψιά του John F. Kennedy, έχει ήδη φύγει από το μέγαρο του ζευγαριού στην αριστοκρατική γειτονιά Brentwood του Λος Άντζελες.

Ο ηθοποιός Άρλοντ Σβαρτσενέγκερ και η Μαρία Σράιβερ συναντήθηκαν το 1977 σε ένα τουρνουά τένις και παντρεύτηκαν το 1986.

Ο 63χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επιστρέφει στον κινηματογράφο με την ταινία «Cry Macho» την οποία υπογράφει σκηνοθετικά ο Μπραντ Φούρμαν, αλλά και στη σειρά κινουμένων σχεδίων Governator (λογοπαίγνιο των λέξεων Governor και Τerminator).