Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφθασε στο δικαστήριο του Μιλάνου για να παραστεί στη δίκη Μιλς, στην οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξαγορά μάρτυρα.

Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που ο 74χρονος Καβαλιέρε παρίσταται σε δίκη που τον αφορά.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι εξαγόρασε, έναντι 600.000 δολαρίων, ψευδείς καταθέσεις του πρώην δικηγόρου του, του Βρετανού Ντέιβιντ Μιλς, στην εκδίκαση δύο υποθέσεων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90.

Ο ιταλός πρωθυπουργός επέστρεψε στις 28 Μαρτίου στα δικαστήρια του Μιλάνου – μετά από απουσία οκτώ ετών- για την πρώτη συνεδρίαση στο πλαίσιο της δίκης Mediatrade, μίας υπόθεσης υπερτιμολόγησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια επανήλθε στο δικαστήριο στις 11 Απριλίου για τη δίκη Mediaset, στην οποία κατηγορείται ότι φούσκωσε τεχνητά τις τιμές των δικαιωμάτων μετάδοσης ταινιών, που είχαν αγορασθεί από εταιρείες βιτρίνες που τού ανήκουν, κατά την μεταπώλησή τους στον όμιλο Mediaset.

Πριν από την τελευταία αυτή εμφάνισή του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστρεψε και πάλι τα πυρά του εναντίον των δικαστών χαρακτηρίζοντάς τους «καρκίνο προς εξάλειψη» και κατηγορώντας τους ότι διεξάγουν «εμφύλιο πόλεμο» εναντίον ενός πολιτικού εχθρού.

Η πιο γνωστή δίκη με κατηγορούμενο τον Ιταλό πρωθυπουργό είναι εκείνη στο πλαίσιο της υπόθεσης Ρούμπιγκεϊτ. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου. Η δίκη για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ άρχισε στις 6 Απριλίου και θα επαναληφθεί στις 31 Μαΐου.