Oμάδα υποστήριξης, που αυτοαποκαλείται «G-Force», για την παρακολούθηση και σε ορισμένες περιπτώσεις τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, δημιουργήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, από συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου . Η ομάδα αυτή συστάθηκε στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσης Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού: «Είμαστεμια κανονική ομάδα υποστήριξης του Πρωθυπουργού και το “G”προέρχεται από το “Giorgos ”, ή αν θέλετε από το “Greece”» εξηγεί ο συγκοινωνιολόγος, σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παναγιώτης (Νότης) Παρασκευόπουλος.

Ετσι, ύστερα από 18 μήνες κυβερνητικών πειραματισμών για τον συντονισμό και την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, το Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε σε ένα νέο σχήμα, σε μια μικρή και ευέλικτη ομάδα συντονισμού από συμβούλους και συνεργάτες του κ. Παπανδρέου για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου. Η ομάδα αυτή αναφέρεται και λογοδοτεί μόνο στον Πρωθυπουργό: «Είμαστε το μάτι και το αφτί του κ. Παπανδρέου. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις, αυτός συντονίζει τους υπουργούς του» αποκαλύπτει ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα». Τα μέλη της ειδικής αυτής ομάδας παρακολουθούν τις δράσεις όλων των υπουργείων.

Αυτή τη στιγμή η νεοσύστατη GForce, δηλαδή «το μάτι και το αφτί του Πρωθυπουργού», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, παρακολουθεί την πρόοδο 1.500 κυβερνητικών δραστηριοτήτων και συντάσσει τα περίφημα alert messages τα οποία υποβάλλει απευθείας στον Πρωθυπουργό. Ορισμένα από τα alert messages αφορούν τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση νόμων που έχουν ψηφισθεί και τις καθυστερήσεις που επίσης παρατηρούνται για τη βιωσιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πώς είναι όμως να έχεις εργοδότη τον Πρωθυπουργό;

«Είναι απόλαυση. Του αρέσει πολύ όταν δεν έχει απέναντί του “yesmen”. Πολλές φορές τού τα λέμε χοντράμας έδωσε αυτό το δικαίωμα-και μας ενθαρρύνει να κάνουμε κάτι τέτοιο. Η αντίδρασή του είναι θετικήακόμη και σε προσωπική κριτική που του κάνουμε» λέει ο επικεφαλής της G-Force του Μεγάρου Μαξίμου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ