Μπορεί να αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές, λόγω του ντέρμπι κορυφής που ακολουθεί κόντρα στην Τσέλσι (Κυριακή 08/05), όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εντυπωσιακή, διέλυσε (4-1) την Σάλκε στο «Ολντ Τράφορντ» και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στις 28 Μαϊου στο Γουέμπλεϊ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι «κλείδωσαν» την πρόκριση με τα γκολ των Βαλένσια (26′) και Γκίμπσον (31′), ενώ ο Αντερσον με άλλα δύο τέρματα (72′, 76′) έκλεισε το καρέ των γκολ για την ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Οι Γερμανοί μείωσαν προσωρινά (2-1) με τον Χουράδο στο 35′, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα παραπάνω. Βασικός αγωνίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ήταν από τους διακριθέντες των φιλοξενούμενων (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο).

Καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν οι γηπεδούχοι που έδειξαν στον προπονητή της Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο, ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Μάντσεστερ και Μπαρτσελόνα είχαν αναμετρηθεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και προ διετίας (27/5/2009) στη Ρώμη, όπου οι Καταλανοί επικράτησαν άνετα 2-0 με γκολ των Ετό και Μέσι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντε Σάαρ, Ράφαελ (60′ Εβρα), Εβανς, Σμόλινγκ, Ο’ Σει, Σκόουλς (73′ Φλέτσερ), Γκίμπσον, Αντερσον, Νάνι, Βαλένσια, Μπερμπάτοφ (77′ Όουεν).

Σάλκε (Ραλφ Ράγκνικ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες (70′ Χούντελααρ), Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Κ. Παπαδόπουλος, Χουράδο, Μπαουμγιόχαν (46′ Έντου), Ντράξλερ, Φαρφάν (75′ Μάτιπ), Ραούλ