Στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος πόλο της Α1 γυναικών, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ», πήρε τη νίκη με 7-6 και προηγείται της Βουλιαγμένης 1-0 στις νίκες.

Με ψηλοκρεμαστό σουτ της Σταυρούλας Αντωνάκου, 2.56’ πριν το φινάλε, η ομάδα του Πειραιά επικράτησε και μπορεί να κάνει όνειρα για την κατάκτηση του τίτλου, αφού πλέον στον δεύτερο τελικό το Σάββατο (07/05) στον Πειραιά, θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα για την κατάκτηση του στέμματος του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και αυτό ήταν το στοιχείο που τον οδήγησε στην πολύτιμη νίκη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε μετά τον αγώνα: «Ελπίζω να δείξουμε την ίδια μαχητικότητα και πάθος και στους επόμενους τελικούς. Βγάλαμε ψυχή σε αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε φανταστική άμυνα μέχρι τέλους και έτσι ήρθε η νίκη. Κάναμε το πρώτο βήμα και τίποτα παραπάνω. Κοιτάμε το επόμενο ματς».

Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου, σχολίασε από την πλευρά της: «Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Ολυμπιακός. Θεωρώ ότι το ματς κρίθηκε και στον παίκτη παραπάνω, όπου ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Στην περιφέρεια δεχθήκαμε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά δεν πήραμε τις ποινές που θα έπρεπε, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που κέρδιζε τις ποινές πιο εύκολα».

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 2-3, 2-1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Ρουμπέση 3, Κόνουκ 1, Τσουκαλά 1, Ασημάκη 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Μανωλιουδάκη 2, Αντωνάκου 2, Μαυρέλου 2, Αβραμίδου 1.

Ο Ηρακλής την έκπληξη

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την γκολκίπερ Ελένη Γούλα, ο Ηρακλής έκανε την έκπληξη και νίκησε 10-9 στα πέναλτι τον Εθνικό, στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 3-4 του πρωταθλήματος πόλο της Α1 γυναικών στον Πειραιά.

Η νεαρή τερματοφύλακας απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα της στη μεγάλη νίκη (το ματς έληξε ισόπαλο 6-6 στην κανονική διάρκεια και 7-7 στην παράταση). Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με τον Ηρακλή να θέλει τη νίκη προκειμένου να πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, που θα είναι και η υψηλότερη που έχει κατακτήσει στην ιστορία του στην Α1 γυναικών.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-2, 1-0, 2-2 (παράταση: 1-0, 1-1, πέναλτι: 2-3).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Αννα Χατζηγεωργάκη): Κουλιεράκη 3, Μπίσμπα 2, Μωραΐτη 2, Αρώνη 1, Καραλόγου 1.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώτης Ιωακειμίδης): Μ. Τζίμα 3, Φάντσερ 2, Μ. Πλευρίτου 2, Χρ. Φλώρου 2, Ζάντου 1.