Τη συμπαράστασή του προς του γιατρούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», με αφορμή τη δίωξη της συντονίστριας εφημερίας του Ιδρύματος, εξέφρασε την Τετάρτη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Θ. Πελεγρίνης.

Υπενθυμίζεται ότι η γιατρός οδηγήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο αυτόφωρο επειδή έβαλε σε «ράντζο» και όχι σε κανονική κλίνη καρκινοπαθή τελικού σταδίου. Η μήνυση εναντίον της γιατρού κατατέθηκε από τον συνοδό του ασθενή.

Σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει: «Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποστηρίζει την κοινωνική συνεισφορά των ιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», ειδικώς δε κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας. Ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αδυνατεί να υιοθετήσει ανοίκειες πράξεις που προέρχονται από την αιτιολογημένη μεν, πλην, όμως, αδικαιολόγητη συναισθηματική φόρτιση συγγενών των ασθενών, οι οποίες στρέφονται κατά του ιατρικού λειτουργήματος. Όπως είναι γνωστό, την ευθύνη της λειτουργίας των κλινών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» δεν την φέρουν οι ιατροί, των οποίων έργο είναι να προσφέρουν τις υψηλές υπηρεσίες τους για τη θεραπεία των πασχόντων συνανθρώπων μας».