Η επιστροφή των γάλλων άσων Τζιμπρίλ Σισέ και Σίντνεϊ Γκοβού στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού χαροποίησε ιδιαίτερα τον τεχνικό της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος ούτως ή άλλως καλείται να καταστρώσει τα πλάνα του για την πρεμιέρα των πλέι οφ στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Οι απουσίες των τιμωρημένων βασικών κεντρικών αμυντικών Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σεντρίκ Καντέ και των τραυματιών πλάγιων μπακ Νίκου Σπυρόπουλου και Γιούρκα Σεϊταρίδη μετατρέπουν τον καταρτισμό της αμυντικής τετράδας σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο σταυρόλεξο, ενώ σημαντική θα είναι η απώλεια του επίσης τιμωρημένου Σεμπάστιαν Λέτο.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι η επιστροφή στις προπονήσεις του Σισέ και του Γκοβού προσφέρει στον κόουτς Φερέιρα δύο ιδιαίτερα σημαντικές επιθετικές λύσεις σε ένα παιχνίδι που θεωρείται καταλυτικό για την εξέλιξη των πλέι οφ. Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως αν κατορθώσουν και αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα και με δεδομένο το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχουν (η ειδική βαθμολογία: ΠΑΟ 3, ΑΕΚ 1, ΠΑΟΚ, Ολ. Βόλου 0), θα έχουν την ευκαιρία _σε περίπτωση νίκης_ στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ να αποκτήσουν από πολύ νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιδίως στην αμυντική γραμμή πάντως ο κ. Φερέιρα αναζητεί την καλύτερη δυνατή φόρμουλα προκειμένου οι Πράσινοι να παρουσιαστούν συμπαγείς και δίχως κενά. Ο 65χρονος προπονητής, μολονότι δεν έχει κατασταλάξει στο πλάνο που θα εφαρμόσει στην Τούμπα, εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας τον αμυντικό μέσο Κώστα Κατσουράνη και τον Γιόσου Σαριέγκι, στην αριστερή πτέρυγα τον δεξιοπόδαρο Λουκά Βύντρα και στα δεξιά τον Στέργο Μαρίνο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα την τριπλέτα των χαφ θα αποτελέσουν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και Γιώργος Καραγκούνης.