Από το 2004 ως σήμερα, ο κ. Πέτρος Παππάς εξελίχθηκε _ λόγω της αποχώρησης των λοιπών μελών της αποκαλούμενης «ομάδας σωτηρίας» _ από έναν «βοηθητικό» επενδυτή των 200.000 ευρώ στον επικεφαλής των χρηματοδοτών της ΠΑΕ ΑΕΚ έχοντας ξοδέψει (αποκλειστικά για την εταιρία) 14 εκατ. ευρώ.

Το περασμένο καλοκαίρι σκέφτηκε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά και αποφάσισε να επιστρέψει στο γήπεδο σε φιλικό ματς απέναντι στην Καλλιθέα, όμως ο ξυλοδαρμός του τότε προπονητή της ομάδας κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς τον έκανε να σιχαθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο (για το οποίο ουδέποτε είχε καλή άποψη, απλώς είχε «παρασυρθεί» σε αυτό από το όραμα του κ. Ντέμη Νικολαΐδη) επιζητώντας την αποχώρησή του από την ΠΑΕ.

Το γεγονός ότι δεν παρέστη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το περασμένο Σάββατο ενώ η ομάδα του διεκδικούσε ένα τρόπαιο ύστερα από εννέα χρόνια αποχής από τίτλους, ήταν το μήνυμα ότι η απόφαση του να αποχωρήσει έπρεπε να εκληφθεί ως οριστική και αμετάκλητη. Η ανακοίνωσή της δε αναμένεται από ημέρα σε ημέρα.

Θα προκύψουν άραγε και αντικαταστάτες; Θα μάθουμε περισσότερα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης παρουσιάζοντας το πλάνο του για την επόμενη σεζόν.

Αναβαθμισμένη συμμετοχή σε αυτό θα έχει και το «SUPPORTERS CLUB» (κλαμπ υποστηρικτών της ΠΑΕ) στο οποίο αναμένεται να εκχωρηθεί ένα σημαντικό (αν όχι ολόκληρο) ποσοστό μετοχών από αυτό που κατέχει ο κ. Παππάς μέσω της δημιουργίας εταιρίας.

Παράλληλα θα γίνει άνοιγμα στους φίλους της ΑΕΚ από την εν λόγω εταιρία μέσω συμμετοχής τους σε αυτή η οποία θα τους αποφέρει συγκεκριμένα προνόμια (ακόμα και μετοχές) ανάλογα με τα χρήματα που θα είναι σε θέση να διαθέσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ στην ΑΕΚ εξετάζουν επίσης τη μείωση των τιμών στις κάρτες διαρκείας της ερχόμενης περιόδου και την εφαρμογή νέων ειδικών οικογενειακών και άλλων πακέτων.

Η κατάκτηση ενός τροπαίου ύστερα από εννέα χρόνια αποτελεί το κίνητρο και η καλπάζουσα βία στα εφετινά ματς της ομάδας το αντικίνητρο για τη ζωηρή (υπο)στήριξη αυτής της προσπάθειας η οποία εν πολλοίς θυμίζει εκείνη του 2004, όμως δίχως τη συνδρομή εφοπλιστών, εξαιρουμένου του κ. Νίκου Νοτιά ο οποίος θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από παλαιότερα.

Ολα αυτά σε μία περίοδο μάλιστα που η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα (απαιτούνται περίπου 6 εκατ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου για να εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και αδυνατεί να προσελκύσει επενδυτές με ευρωστία ικανή να αλλάξει τις υπάρχουσες συνθήκες.