Ποινική δίωξη για «μίζες» στα τρόλεϊ

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, σχετικά με την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2009, ύστερα από αντίστοιχη διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για «μίζες» της Man, προκειμένου να προτιμείται για ανάθεση έργων.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Βούλγαρης εξέτασε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες off shore εταιρειών στην Κύπρο.

Επιπλέον, έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία τόσο από τις γερμανικές όσο και από τις κυπριακές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο τότε υπουργός Μεταφορών κ. Χρίστος Βερελής. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε ευθύνη υπουργού.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk