H βραβευμένη με Oσκαρ σκηνοθέτις Κάθριν Μπίγκελοου προετοιμάζει μία νέα ταινία που θα τιτλοφορείται «Kill Bin Laden» («Σκοτώστε τον μπιν Λάντεν») και θα αναφέρεται στη ζωή του ηγέτη της αλ Κάιντα που σκοτώθηκε την Κυριακή από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα Deadline.com, με ειδήσεις από τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η Μπίγκελοου, η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με Οσκαρ Σκηνοθεσίας, για την ταινία της «The Hurt Locker», τον περασμένο χρόνο, ξεκίνησε τον σχεδιασμό της ταινίας και το κάστινγκ πριν από μερικές εβδομάδες.

Αρχικώς η ταινία επρόκειτο να βασιστεί σε μία παλαιότερη, αποτυχημένη αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να σκοτώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Αλλά η νέα εκδοχή της ταινίας θα περιλαμβάνει και το «θριαμβευτικό τέλος», αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Την ταινία φέρεται ότι θα χρηματοδοτήσει η Μέγκαν Ελισον, κόρη του μεγιστάνα της τεχνολογίας Λάρι Ελισον, και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί ο 36χρονος αυστραλός ηθοποιός Τζόελ Ετζερτον, ο οποίος έχει στο παρελθόν εμφανιστεί στον «Πόλεμο τον Αστρων» και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Warrior».