Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ο διευθυντής καθώς και κάποια στελέχη και φρουροί της φυλακής, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πρόσφατη απόδραση περίπου 500 Ταλιμπάν που ήταν έγκλειστοι στην Κανταχάρ, μία από τις σημαντικότερες πόλεις του νότιου Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Κυριακή το αφγανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν βρίσκονται ο διευθυντής της φυλακής, ο υποδιευθυντής και ο επικεφαλής ασφαλείας σε αυτή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαρίντ Αχμαντ Νατζίμπι, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Τέσσερις φρουροί, οι οποίοι βρίσκονταν εν υπηρεσία το βράδυ της Κυριακής που οι κρατούμενοι απέδρασαν, επίσης συνελήφθησαν», συνέχισε, αρνούμενος να επιμερίσει ευθύνες καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στην Κανταχάρ, Ζαλμάι Αγιούμπι, είχε δηλώσει ότι πολλά άτομα είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την απόδραση χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ως την προηγούμενη Πέμπτη, από τους σχεδόν 500 κυρίως Ταλιμπάν που απέδρασαν την 25η Απριλίου, μέσω μιας υπόγειας στοάς 250 μέτρων – η οποία διέθετε φωτισμό και εξαερισμό –, είχαν συλληφθεί ξανά οι 71.